Da li ste vidjeli "bebu iz pakla", prvi viralni video 2014.

Ekipa iz Thinkmoda na tome je radila pune četiri sedmice, utrošili su preko 200 sati rada kako bi beba od fiberglasa i silikona sa 11 ugrađenih servo motora izgledala što realnije
10 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 08:46h

Mala njujorška firma Thinkmodo ovu godinu počela je munjevito: za nju se pročulo zahvaljujući reklami za horror film "Devil's Due" u vidu skrivene kamere, pomoću koje su isprepadali prolaznike. Osmilili su i napravili pravu "bebu iz pakla" koja je toliko realistična, da su mnogi prolaznici ostali zaprepašćeni.

Njihov video na YouTube-u za samo četiri dana zabilježio je više od 32 miliona pregleda.

Mashable je otkrio kako je došlo do toga da se napravi "beba iz pakla": ekipa iz Thinkmoda na tome je radila pune četiri sedmice, utrošili su preko 200 sati rada kako bi beba od fiberglasa i silikona sa 11 ugrađenih servo motora izgledala što realnije.

Pogledajte kako su prolaznici reagovali na "bebu iz pakla":

Tim od četiri lutkara upravljao je bebom uz pomoć daljinskih upravljača, pomoću kojeg su upravljali kolicima, ali i bebinim pokretima - od skoka iz kolica, preko facijalnih ekspresija do povraćanja.

Pogledajte kako je montirana "beba čudovište":

Problemi su nastali prvo sa bljuvotinom koju je beba izbacivala. Prvo je letjela prebrzo, pa je tokom snimanja pogodila jednog od kamermana. Drugi problem su predstavljale velike hladnoće koje su tih dana vladale Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), zbog čega su znali da se smrznu motori koji su "bebi" omogućili treptanje.

Galerija

Bonus video: