Oland posljednji u nizu: Ljubavne afere svjetskih državnika

Dok je u zemljama engleskog govornog područja mala granica između javnog i privatnog života najviših fukcionera, u ostalom dijelu Evrope se više tolerišu ljubavne veze i privatni život
3 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 13:35h

Predsjednici i premijeri u svijetu, kao Bil Klinton i Nikola Sarkozi, bili su primorani da javno objasne čak i da se izvinjavaju narodu zbog svojih ljubavnih afera, dok je predsjednik Francuske Fransoa Oland izabrao da to odloži uz obećanje da će uskoro razjasniti svoju bračnu situaciju.

Oland je juče priznao da prolazi kroz "bolan" period sa svojom partnerkom Valeri Trirvajler poslije otkrića medija o njegovoj vezi sa jednom glumicom.

Oland je održao svoju redovnu polugodišnju konferenciju za novinare u Jelisejskoj palati u sijenci skandala o njegovoj vezi sa glumicom Žili Gaje i odlasku njegove partnerke Valeri Trirvajler u bolnicu zbog šoka.

Francuski predsjednik je odbio da kaže da li i dalje živi sa svojom partnerkom i da li je ona i dalje prva dama, ali je obećao da che "razjasniti" svoju privatnu situaciju prije odlaska u posjetu SAD 11. februara.

Monika i Bil imali "nedoličnu vezu" (FOTO:washingtonpost.com)

Dok je u zemljama engleskog govornog područja mala granica između javnog i privatnog života najviših fukcionera, u ostalom dijelu Evrope se više tolerišu ljubavne veze i privatni život tih ljudi.

Poslije afere s Monikom Luinski, tadašnji američki predsjednik Bil Klinton u avgustu 1998. godine je morao da prizna velikoj poroti da je imao "nedoličnu vezu" sa stažistkinjom Bijele kuće Monikom Luinski.

Kasnije je to morao da prizna i američkom narodu na televiziji pod pritiskom Kongresa. Za razliku od SAD, ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon jedne predstave rekao novinarima da se razveo od supruge Ljudmile, ne precizirajući datum.

Alina razlog Putinovog razvoda? (FOTO: thetimes.co.uk)

Njegova izjava je uslijedila nakon hapšenja jednog ruskog novinara, koji je pisao da kruže priče o eventualnom vjenčanju Putin s gimnastičarkom Alinom Kabajevom.

U Francuskoj gdje se naširoko pisalo o braku tadašnjeg presjednika Nikole Sarkozija, on je u kratkom saopštenju u oktobru 2007. godine najavio da se razvodi.

Nikola predstavio Karlu javnosti (FOTO:frillr.com)

Nekoliko mjeseci kasnije Sarkozi je dozvolio novinarima da ga fotografišu s novom partnerkom, manekenkom i pjevačicom Karlom Bruni.

Medjutim, bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni je uvijek odbijao i smatrao kao "nedostojne napade" otkrića u medijima o njegovim vezama s maloljetnicama. Berluskoni nije htio ništa da objašnjava već je tada samo rekao: "Bolje imati strast prema ženama, nego biti homoseksualac!".

Galerija

Bonus video: