Depardje otvorio aviokompaniju sa jednim avionom

Depardije namjerava da vazduhoplov iznamljuje kada ga ne koristi za svoje potrebe
2 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Savo Prelević
Žerar Depardije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2014. 12:29h

Flota privatne aviokompanije francuskog glumca Žerara Depardijea ima samo jedan avion biznis klase, koji je u njegovom ličnom vlasništvu, objavili su belgijski mediji.

Glumac je aviokompaniju nazvao "Siran er" (Cyran R) u čast francuskog pjesnika Sirana de Beržeraka, koga je glumio u istoimenom filmu.

Depardije namjerava da vazduhoplov iznamljuje kada ga ne koristi za svoje potrebe. Avion će biti smješten na aerodromu francuskog grada Lila, u neposrednoj blizini belgijske opštine Estampiu, gdje u selu Nešen Depardije ima kuću. Upravo na toj adresi je i registrovao svoju aviokompaniju.

Poslovni planovi glumca, koji je u Belgiji otvorio i agenciju za promet nekretnina "Kožimo" (Cogimmo), u skorije vrijeme obuhvataju i otvaranje restorana u belgijskom gradu Turne.

On, takođe, već upravlja restoranima u Parizu, kao i vinarijama u Francuskoj i Belgiji, prenio je Itar tas pisanje belgijske štampe.

Nedavno glumac je rekao da je njegov skori odlazak sa scene jedna od mogućnosti. U intervjuu francuskom listu Žurnal du dimanš (Le Journal du dimanche) on je priznao da je karijera glumca za njega postala teret i da sada više vremena želi da posveti putovanjima i upoznavanju drugih kultura.

Govoreći o svojim planovima za budućnost, Žerar Depardije je rekao da "već odavno nije primoran da zarađuje za život".

Bonus video: