Gaf političarke: Britaniji prijete emigranti iz Jugoslavije

"Poruka za Nejdin Doriz: Jugoslavija već neko vrijeme ne postoji. Raspad je uzrokovao neke nemire, ali izgleda da vi to niste ni primijetili"
8 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2014. 10:24h

Britanska konzervativna političarka Nejdin Doriz izazvala je burne reakcije javnosti i brojne komentare na društvenim mrežama nakon što je gostujući u emisiji BBC-a izjavila da Velikoj Britaniji prijeti veliki talas emigranata iz Jugoslavije.

Doriz je, u emisiji "Question time", u toku rasprave o labavim ograničenjima Evropske unije kad je riječ o prilivu imigranata iz Bugarske i Rumunije, neočekivano pomenula i Jugoslaviju, zemlju koja više ne postoji, prenio je britanski Independent.

"Još nije došlo do plimnog talasa imigranata, ali bi to moglo da se desi sjutra ili sljedeće godine, to ne možemo da znamo i upravo to je problem", istakla je britanska konzervativka i dodala: "Moglo bi da dođe do plimnog talasa imigranata iz Jugoslavije."

To je bio odgovor Nejdin Doris na pitanje jednog člana publike u studiju, inače Rumuna, koji je pitao da li će doći do popuštanja "rasističke retorike" u Britaniji, pošto se pokazalo da strahovanja o masovnom prilivu imigranata poslije 1. januara, kad je tržište rada EU otvoreno za radnike iz Rumunije i Bugarske, nisu ostvarena.

Lapsus Dorizove je juče bio hit tema na društvenoj mreži Tviter, pa je tako jedan korisnik napisao: "Nejdin Doriz očito nije fan Evrovizije", a drugi: "Poruka za Nejdin Doriz: Jugoslavija već neko vrijeme ne postoji. Raspad je uzrokovao neke nemire, ali izgleda da vi to niste ni primijetili."

Inače, Doris, poznata i kao "Mad Ned" (Bijesna Ned) bila je suspendovana iz Konzervativne stranke jer je učestvovala u jednom realitiju 2012. godine.

Bonus video: