Severinina osveta Indexu

Hrvatski portal zbog nemogućnosti isplate odštete, gubi ime i domen
103 pregleda 4 komentar(a)
Severina, Foto: Facebook
Severina, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.01.2014. 12:38h

Podgorica - Nakon suđenja koje je trajalo devet godina, tačnije od 2004. godine, kada je portal Index.hr objavio fotografije iz “kućnog videa” Severine Vučković, ova hrvatska pjevačica je postala vlasnik logotipa i imena tog sajta, prenosi Dnevni avaz.

Zaštićeni žig u vlasništvu je firme Prva stranica, a on će preći u Severinino vlasništvo zbog prinudne naplate u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Nakon pravosnažnog rješenja, koje je prema saznanjima Jutarnjeg lista nastupilo u nedjelju, 5. januara, vještaci će procijeniti stvarnu vrijednost, a pjevačica će svoju odštetu naplatiti prodajom žiga “Index” na javnoj aukciji.

Iako je sud još prije pet godina donio odluku prema kojoj firma zbog objavljenih fotografija mora Severini isplatiti odštetu od 100.000 kuna, to se do danas nije dogodilo.

Severina i njen advokatski tim su se nakon brojnih pokušaja da naplate odšetu od Indexa, odlučili na jedinu preostalu mjeru, a to je oduzimanje imena portalu.

"Ne znam tačno o čemu je riječ, osim da Index nikad nije bio u vlasništvu Prve stranice, a domen ne potpada pod žig", izjavio je Matija Babić, vlasnik portala Index.hr.

Severinin menadžer Tomislav Petrović je za Večernji list rekao da ne može javno govoriti o sljedećim koracima koje će preduzeti.

Bonus video: