Imaju novca

McLaren - patrolno vozilo policije Dubaija

Vozni park službenih automobila policije Dubaija, koja više podsjeća na kolekciju super-sportskih automobila nekog bogataša, dobila je novog člana
3 komentar(a)
McLaren, Foto: Twitter
McLaren, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.12.2013. 11:04h

Najnovije patrolno vozilo koje imaju na raspolaganju službenici policije u Dubaiju je McLaren MP4-12C. Ovaj superautomobil pridružio se skupocjenim modelima Ferrarija, Lamborghinija, Aston Martina... koji se već nalaze u policijskoj garaži u tom gradu.

Vozni park službenih automobila policije Dubaija, koja više podsjeća na kolekciju super-sportskih automobila nekog bogataša, dobila je novog člana.

Nakon Lamborghinija Aventador, Ferrarija FF, Mercedesa SLS AMG, modela Bentley Continental GT Coupe i najskupljeg od svih, Aston Martina One-77, u Dubai je stigao još jedan vrijedan primjerak. McLaren će se na ulicama pojaviti bijeloj i zelenoj boji koja je karakteristična za policiju ovog grada.

Poput drugih sličnih modela, očekuje se da će i ovaj superautomobil više služiti u turističke svrhe nego što će biti korišćen u jurnjavi za onima koji budu kršili zakon.

Podsjećamo, riječ je o automobilu vrijednom oko 300.000 eura, koji je opremljen 3.8 litarskim V8 motorom sa 625 konjskih snaga (460 kW) i 600 Nm i koji može da razvije 329 km/h.