Seksualno zlostavljala policajca poljupcem u kacigu?

"Zamislite da je policajac nju poljubio…izbio bi Treći svjetski rat! Ili da ju je potapšao po zadnjici?"
62 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 15:48h

Italijanska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv studentkinje Nine de Šifre, koja je tokom protesta ljubila policajca u kacigu, što je okvalifikovano kao seksualno zlostavljanje i vrijeđanje policajca Salvadora Pikonea.

"Zamislite da je policajac nju poljubio…izbio bi Treći svjetski rat! Ili da ju je potapšao po zadnjici? Ona bi bila zgrožena. Ako sa druge strane ona to uradi policajcu, to treba da se toleriše?", prokomentarisao je generalni sekretar Sindikata italijanske policije Franko Makari.

"Poljubac je pozitivna stvar. Ali u ovom kontekstu, između njih dvoje, to je samo bilo nepoštovanje", rekao je Makari.

De Šifre je na svom Facebook profilu objavila fotografije na kojima ljubi policajca i ispod njih napisala: "Ovo nije poruka mira... Objesila bih sve te odvratne svinje".

Demonstracije tokom kojih je došlo do ovog "seksualnog napastvovanja" organizovane su zbog planirane izgradnje brze pruge u Sjevernoj Italiji.

Slična situacija dogodila se i kod nas kada je na performansu u maju 2012. direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović poljubila policajca Marka Stojanovića.

Sutkinja za prekršaje Branka Radonjić kaznila je Ćalović sa 550 eura, a obrazložila je da je direktorica MANS-a tim činom ometala u radu službeno lice.

Galerija

Bonus video: