"Neželjena" ćerka Stiva Džobsa: Na samrti mi je rekao da smrdim poput toaleta

"Za njega je samo moje postojanje bilo veliko razočaranje i nešto čega se sramio"
389 pregleda 6 komentar(a)
Stiv Džobs i supruga, Foto: Dailymail.co.uk
Stiv Džobs i supruga, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 03.08.2018. 10:16h

Lisa Brennan Jobs je ćerka koju je slavni Steve Jobs dugo poricao. Dobio je kad su mu bile samo 23 godine, a očinstvo nije htio priznati dok ga na to nije natjerao sud i rezultat testa na očinstvo. Iako su se poslije pomirili, a Steve joj se izvinio, Lisa je svog oca upoznala tek godinama kasnije.

O svojoj vezi s ocem Lisa se otvorila u svojim memoarima pod nazivom "Small Fry", a otkrila je da njegovo ponašanje ni kasnije nije bilo pretjerano očinsko.

Jednom joj je prilikom, dok je umirao od raka, tvrdi Lisa, rekao da "smrdi poput toaleta", a kad ga je zamolila da joj ostavi svoj Porsche, odgovorio joj je: "Ništa nećeš dobiti, razumiješ li?"

Otkrila je i da joj se uvijek obraćao na "gorak i neugodan" način, a takođe joj je rekao da je on "jedna od najvažnijih osoba koju će ikad upoznati".

"Za njega je samo moje postojanje bilo veliko razočaranje i nešto čega se sramio", napisala je Lisa.

Ona sama, tvrdi, prema njemu je imala sasvim suprotna osjećanja. "Moje postojanje je narušavalo njegov uspjeh. Za mene, bilo je potpuno drugačije. Što sam mu se više približavala, to sam imala manje srama. On je bio dio svijeta koji me usmjeravao prema svjetlu", piše ona.

Lisa, kojoj je danas 40 godina, rođena je 1978. iz petogodišnje veze u kojoj je Steve bio s njenom majkom Chrisann Brennan i koju je prekinuo kad je saznao da je trudna.

Tokom sudske parnice koja je pokrenuta za dokazivanje očinstva, tvrdio je da je "sterilan i neplodan" pa ona ne može biti njegova čerka.

Povezao se s njom tek kad je napunila devet godina, ali njihov je odnos uvijek bio težak i problematičan.

"Dugo sam se nadala da će on, ako se budem ponašala kao dobra ćerka, zauzvrat biti dobar otac. Ako se budemo zajedno pretvarali, učinićemo da to bude istina. Da sam sebi dopustila gledati ga realno, znala bih da neće pristati na tako nešto i da će mu moja mala igra pretvaranja biti odbojna", navela je u knjizi.

Tokom jedne posjete, vozili su se u njegovom Porscheu i ona ga je pitala može li dobiti taj auto kad ga on više ne bude želio, piše index.hr.

"Naravno da ne", rekao je on i dodao: "Ništa nećeš dobiti. Razumiješ li? Ništa."

"Nisam znala misli li samo na auto ili govori o nečem većem. Njegov glas me povrijedio. Sjedjeli smo u autu s podignutim krovom, a oko nas je bio mrak. Strašno sam pogriješila misleći da se promijenio", prisjetila se Lisa.

Nekoliko puta ga je pitala je li svoj prvi kompjuter LISA nazvao po njoj, a on je to uporno poricao. Tek kad joj je bilo 27 godina, priznao je da jeste.

Bonus video: