Takmičenje za izbor najboljeg menadžerskog tima: Počinje borba za posao i novac

Prijavili se studenti, srednjoškolac, ali i profesori, sociolozi, informatičari i inženjeri...
142 pregleda 4 komentar(a)
menadžeri, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
menadžeri, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.12.2013. 13:09h

Takmičenje za izbor najboljeg menadžerskog tima koje organizuju Nikšićki lokali „Gustav“ i „Montenegro pub“ počinje danas. Sinoć je u “Gustavu” organizovana žurka za sedam djevojaka i 11 mladića koji će se u narednih sedam nedjelja “boriti” da kreativnim i originalnim idejama donesu što više profita jer, kao što i dolikuje budućim menadžerima, mjera njihovog uspjeha je novac.

- Takmičenje će trajati sedam nedjelja, a u tom vremenskom periodu svaki tim će imati istu šansu, vrijeme i sredstva da pokaže svoje menadžerske vještine – planiranje, organizovanje, vođenje, kontrolu, kao i inovativnost, kreativnost i originalnost. Kriterijum uspjeha biće najbolje realizovani posao kako sa profitnog aspekta, tako i sa aspekta organizacije- kazao je jedan od vlasnika pomenutih lokala Vasilije Šakotić.

Pobjednički tim pored novčane nagrade u iznosu od 2.500 evra dobija i posao menadžera u pomenutim lokalima. Pored pobjedničkog tima priliku da dobiju posao imaće i ostali uspješni kandidati koji se idejama i kreativnošću nametnu menadžerima nikšićkih i crnogorskih kompanija koji će im u toku takmičenja održati korisna predavanja.

Pobjednički tim pored novčane nagrade u iznosu od 2.500 evra dobija i posao menadžera u pomenutim lokalima

A da bi rezultati bili uspješni potreban je timski rad. Zato će kandidati morati da se u što kraćem roku što bolje upoznaju kako bi baš njihov tim pobijedio na pomenutom takmičenju. Prve sedmice imaće mentore koji će ih uputiti i usmjeriti u koncept takmičenja, a onda slijedi “borba” za posao i novac.

Za takmičenje su se prijavili studenti, jedan srednjoškolac, ali i profesori, sociolozi, informatičari, inženjeri. Prednost na samom startu imaće takmičari koji su završili Ekonomski fakultet, dok su oni koji su završili za menadžera, ako je cijeniti po diplomi, korak ispred ostalih. Međutim, takmičare to mnogo ne brine jer kako rekoše, pobjediće kreativnost i sposobnost, a ne diplome.

- Poslodavac traži ljude koji će mu donijeti profit, a ne diplomu- našalio se jedan od takmičara. Ali ima i onih koji se nadaju da će im iskustva u sličnim poslovima pomoći da pobjede.

- Sviđa mi se ovaj koncept dinamičnosti i potrebe za brzom idejom i to je ono što me privuklo da se prijavim za ovo takmičenje. Imam prethodno iskustvo u ovom poslu, ne toliko veliko, ali imam- kazao je Mijuško Zarubica, student engleskog jezika i poručio da će njegov tim gledati da bude što bolji i uspješniji.

Jovana Jauković, ekonomista, nada se da će takmičenje biti interesantno i zabavno, ali i prilika da nauči dosta iz oblasti marketinga.

- Gajim ambiciju da naš tim pobijedi, mada ja nijesam imala priliku da se oprobam u sličnim poslovima- kazala je Jovana i obećala da će dati sve od sebe da što bolje obavi zadatke koji je čekaju.

Tim u kome je Nemanja Karadžić, koji je po zanimanju marketing menadžer, u ekipi ima osobu koja, kako reče za sebe, ima velikog iskustva u implementiranju ideja, ali i samouvjerenja.

- Od takmičenja očekujem pobjedu, a moja prednost u odnosu na ostale takmičare je intelekt- samouvjeren je Nemanja.

Takmičari su podijeljeni u šest timova. “Narodne vidare” čine Jelena Nikolić (ekonomista), Nemanja Karadžić (marketing menadžer) i Nikola Živković (učenik Srednje Elektrometalurške škole).

“Salserosi” su Danica Tomašević (sociolog), Gordana Kasalica (informatičarka) i Petar Kilibarda (prof. engleskog jezika). Mijuško Zarubica (student engleskog jezika), Jovana Jauković (ekonomista) i Petar Mrvaljević (student sociologije) čine “Familiju”, dok tim Marka Nikolića (završio Fakultet za poslovne studije), Slobodana Trebješanina (student književnosti) i Tamare Vujisić (ekonomista) nosi naziv “Mariza”. Dejan Vasković (inženjer elektrotehnike), Marija Vuković (završila turizam) i Anto Lutovac (grafički dizajner) nastupaju u timu “Fleka”, dok se tim Bobana Pejovića (menadžer), Anđele Vasić (student engleskog jezika) i Milivoja Dačevića (ekonomista) zove “Sto i dvije stolice”.

Bonus video: