Prečica do cilja: Slastičar koji voli da vara u maratonu

Ovo nije prva prevara Tam Čua Pua - na dva prethodna maratona uskočio je u vozilo hitne pomoći i izašao pred kraj kako bi prvi prošao kroz cilj
50 pregleda 0 komentar(a)
maraton, trčanje, Foto: Shutterstock
maraton, trčanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2013. 09:59h

Tam Čua Pu, 43-godišnji slastičar, bio je prava senzacija kad je prošle nedjelje na maratonu u Singapuru pobijedio puno kvalitetnije protivnike, ali je njegova slava kratko trajala jer se ustanovilo da nije prošao sve kontrolne punktove.

On je sam kasnije priznao da je pretrčao ukupno šest kilometara.

Čua Pu je sve iznenadio pretekavši za nekoliko minuta sve favorite utrke, "pretrčavši" maraton za dva sata i 46 minuta. Jedan od favorita, Mok Jing Ren, završio je utrku za 2 sata i 54 minuta.

"Veliki rezultat" simpatični slastičar je postigao krenuvši prečicom, jer ga je, kako je rekao, "boljelo koljeno", te je pretrčao 6 umjesto 42 kilometra i tako došao na čelo utrke nešto prije cilja.

Nakon kratkog slavlja i čuđenja njegovom izvanrednom postignuću, organizatori su ga diskvalifikovali jer je utvrđeno da nije prošao sve kontrolne punktove.

No, to nije njegova prva maratonska prevara - na dva prethodna maratona uskočio je u vozilo hitne pomoći i izašao pred kraj kako bi prvi prošao kroz cilj.

U razgovoru za singapurski dnevni list "Straits Times", Čua Pu je kazao da je htio "samo" da mu okače šampionsku medalju.

Iako u svom potezu ne vidi ništa sporno, ipak je izrazio žaljenje što je organizatorima stvorio probleme.

Bonus video: