Ovo je Heroj, pas lutalica koji je spasao ženu u nesreći

On je nakon spašavanja Šenon završio u jednom udruženju životinja gdje dreseri rade sa njim i obučavaju ga za potrage i spašavanja
6 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 18:53h

Šenon Lorio svoj život danas duguje njemačkom ovčaru, koji je spasao nakon što su ona i suprug je doživjela saobraćajnu nesreću.

Automobil u kojem se Šeron nalazila u trenutku nesreće, skrenuo je daleko sa puta - dovoljno daleko da drugi vozači koji su tuda prolazili nisu mogli da je vide.

Šenon je u nesreći poletjela sa svog mjesta, glavom je bila okrenuta prema prednjem dijelu auta, dok su joj noge bile na zadnjem sjedištu. Bila je ošamućena, osjećala je bol i počela je polako da gubi svijest, kada je u jednom trenutku osjetila pseći dah na licu.

Pas lutalica, njemački ovčar, počeo je da liže njeno lice i briše krv. Šenon se onesvijestila. Sljedeći put kada je došla svijesti, više nije bila u vozilu.

Pas heroj je izvukao sve do ceste, vukao je oko 100 metara. Šenon je, sada već pri svijesti, smogla snage da ustane i da znak sljedećem vozilu koje je naišlo da se zaustavi. Ispričala je vozaču o nesreći i zamolila da se posluži telefon, kako bi pozvala supruga. Potom se onesvijestila. Sljedeći put kada je došla svijesti, već je bila u bolnici.

"Ovaj pas je čudesan, on me spasao", priča danas Šenon sa suzama u očima.

"Iskreno vjerujem da, da nije bilo njega, ja danas ne bih bila živa".

Pas koji je Šenon spasao život je dobio prikladno ime - Heroj. On je nakon spašavanja Šenon završio u jednom udruženju životinja gdje dreseri rade sa njim i obučavaju ga za potrage i spašavanja.

"On je spasao moj život bez treninga. Šta bi on tek mogao da učini uz pravu obuku", kaže Šenon.

"On bi mogao da spase još mnogo drugih života".

Bonus video: