problem finansije

Srbija bez predstavnika na Pjesmi Evrovizije 2014.

Zbog troškova ili sličnih razloga posljednjih godina su od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi u Evropi
9 komentar(a)
Eurosong, Foto: Eurosong
Eurosong, Foto: Eurosong
Ažurirano: 22.11.2013. 16:04h

Srbija neće imati predstavnika na Pjesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, zbog finansijskih teškoća, odlučio je danas Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pjesmu Evrovizije, piše na sajtu RTS.

"Kao samostalna država, Srbija je učestvovala na tom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine, kao domaćin Eurosonga, Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primjer evrovizijskoj zajednici", piše RTS.

Kako se navodi, zbog troškova ili sličnih razloga posljednjih godina su od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi u Evropi.

Radio-televizija Srbije će procijeniti mogućnost učestvovanja na Pjesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas