DiKaprio u akciji spasavanja tigrova

"Njegova fondacija posvećena je realnim rezultatima očuvanja prirodne okoline i upošljavanja lokalnih zajednica, a to je najvidljivije u Nepalu"
0 komentar(a)
Leonardo Dikaprio, Foto: Beta/AP
Leonardo Dikaprio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.11.2013. 13:25h

Fondacija glumca Leonarda DiKapria poklonila je tri miliona dolara Fondu za zaštitu divljine (World Wildlife Fund) kako bi pomogli populaciji tigrova u Nepalu.

WWF je saopštio da će novac biti iskorišćen u pokušaju da se udvostruči broj tigrova u Nepalu do 2022. - sljedeće kineske Godine tigra.

"Njegova fondacija posvećena je realnim rezultatima očuvanja prirodne okoline i upošljavanja lokalnih zajednica, a to je najvidljivije u Nepalu", rekao je predsjednik WWF-a Karter Roberts.

Nepalski tigrovi nalaze se na listi ugroženih vrsta, a broj im iz godine u godinu opada.

DiKaprio je u saopštenju rekao da je svjetska populacija od 3.200 tigrova ugrožena "uništavanjem habitata i krivolovom".

Njegova fondacija već je pomogla tigrovima u Nacionalnom parku Terai Bardia u Nepalu gdje im je broj porastao sa 18 na 50, pišu svjetske agencije.

WWF je saopštio da će sarađivati sa vladom Nepala i lokalnim zajednicama u oblasti koja se prostire na 93.310 kvadratnih kilometara gdje se nalaze tigrovi, nosorozi i slonovi.

Cilj DiKapriove fondacije je zaštita prirodne okoline i divljih životinja. Ranije ove godine glumac je sa fondacijom prikupio 38,8 miliona dolara kroz donacije i aukciju u Kristiju. Novac za tigrove prvi je dio sredstava prikupljenih na aukciji.

Bonus video: