Bezuslovna ljubav: Pas pomaže slijepom bratu u kretanju i orijentaciji

Ovi psi su oko osam mjeseci i teže oko 16 kilograma. Vjeruje se da će u punoj veličini težiti oko 23 kilograma
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2013. 10:59h

Pseća odanost čovjeku, ali i svojoj vrsti, nema granica. Društvenim mrežama se širi dirljiva fotografija dva zagrljena usnula pasa, braće Džefrija i Žermena koju je objavio ogranak američkog Društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama (SPCA) okruga Čester u Filadelfiji.

Džefri je slijep, a Žermen je svoj život posvetio upravo njemu i služi mu kao vodič, cijelo je vrijeme uz njega i pomaže mu u kretanju i orijentaciji.

"Ova bezuslovna ljubav i predanost koje psi pokazuju zaista je inspirišuća", piše na Facebook grupi društva.

Na stranici udruženja koje ih je zbrinula objavljen je i snimak razigranih i veselih pasa. Jedan od njih krenuo je u pravu ofanzivu na kamermana i to - lizanjem.

Oba su psa pronađena na ulicama Filadelfije, a zbrinulo ih je udruženje za zaštitu životinja Operation Ava. Udruženje na mrežnoj stranici ističe da su Džefri i Žermen još uvijek na raspolaganju za udomljenje jer im je pristiglo samo nekoliko zahtjeva, ali ni jedan nije bio potpun.

Stari su oko osam mjeseci i teže oko 16 kilograma. Vjeruje se da će u punoj veličini težiti oko 23 kilograma. Uslov je da se udome zajedno zbog odnosa koji stvorili.

Obojica su kastrirani, mikročipovani i pregledani.

"Džefri i Žermen još uvijek u skloništu čekaju svog spasioca", napisao je portparol udruženja.

"Pokažite da imate srce i udomite ih", dodaje, javlja NBC Filadelfija.

Galerija

Bonus video: