Endi Kaufman lažirao smrt?

Brat kultnog komičara koji je preminuo tvrdi da je u pitanju prevara
287 pregleda 0 komentar(a)
Endi Kaufman, Foto: Hollywoodreporter.com
Endi Kaufman, Foto: Hollywoodreporter.com
Ažurirano: 16.11.2013. 19:15h

Kultni komičar Endi Kaufman lažirao je svoju smrt 1984. i još je živ, tvrdi njegov brat. Glumac najpoznatiji po ulozi Latka Gravasa iz sitkoma "Taxi", zvanično je preminuo od raka pluća.

No njegov brat Majkl Kaufman kazao je na nedavno održanoj ceremoniji posvećenoj Endiju da je od njega 1999. dobio pismo koje potvrđuje da je živ.

On je zatim prisutne upoznao sa dvadesetčetvorogodišnjom djevojkom koja tvrdi da je njegova ćerka, rođena pet godina nakon zvanične smrti komičara.

"Želio je da bude otac koji će stalno biti prisutan kod kuće, zato je napustio šoubiznis. On je divan otac. Majka ima sopstveni biznis, a on joj pomaže sa papirologijom, tako da može da radi od kuće, bez skrivanja. Njegov zadatak je da nam spremi da jedemo i da se brine o kući", objasnila je Kaufmanova "ćerka".

Ipak, web sajt The Smoking Gun tvrdi da je misteriozna djevojka zapravo glumica Aleksandra Tatarski koju je Majkl Kaufman ranije angažovao da odglumi njegovu nećaku.

Majkl tvrdi i da je prije mnogo godina pronašao Endijeve spise u kojima je on detaljno opisao kako će lažirati svoju smrt.

Endi Kaufman bio je ekscentričan umjetnik koji je često priređivao složene šale koje su isto vrijeme zabavljale i zbunjivale, a ponekad i frustrirale njegove fanove.

Organizovao je rvačke mečeve u kojima se borio sa ženama, "oživio" Elvisa Prislija i stvorio alter ego - pjevača Tonija Kliftona koji je zaudarao na sir i verbalno zlostavljao gotovo svakoga.

Nakon nastupa u Karnegi holu unajmio je 24 autobisa i odveo skoro tri hiljade posjetilaca njegove predstave na mlijeko i kolače.

Po njegovom životu snimljen je film “Man on the Moon”, sa Džimom Kerijem u glavnoj ulozi.

Rak mu je dijagnostifikovan u 33. godini, a umro je u maju 1984.

Kopija njegove smrtovnice dostupna je na Internetu, ali i pored toga dio njegove fan baze je oduvijek smatrao da je njegova smrt lažirana.

Publika je na ceremoniji nakon Majklovog "otkrovenja" bila šokirana.

I dok dio nje smatra da je u pitanju prevara, većina sumnja da je u pitanju šala.

Bonus video: