Bjelopoljac prvi na Evropskom prvenstvu u modernom sportskom plesu

“Uvijek vježbam, tako da me ovo nije baš iznenadilo. Jedino što sam krenuo sa jačim treninzima. Aktivno sam se spremao oko mjesec dana i baš su bili naporni treninzi"
10 komentar(a)
Edin Idrizović, Foto: Privatna arhiva
Edin Idrizović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.11.2013. 16:29h

Bjelopoljac Edin Idrizović, na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u modernom sportskom plesu osvojio je zlatnu medalju. O tom takmičenju i iskustvima sa kojima se vratio u Crnu Goru, Idrizović je pričao za “Vijesti”, a na početku razgovora otkrio je kako je saznao za takmičenje.

“Za takmičenje sam saznao preko svoje profesorice na fakultetu Slađane Ivanišević, koja predaje ples i takođe drži svoj plesni klub 'Vojvodina'”, objašnjava brejkdenser, student Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Novom Sadu.

“Pričali smo o nekim takmičenjima i ona je pomenula Evropsko prvenstvo i rekla mi da ako želim da učestvujem može pokušati da me prijavi. Naravno, odmah sam pristao, jer znam da to nije mala stvar i da se takva prilika ne pruža često”, dodao je Idrizović.

Takmičenje se, kaže on održavalo u Kanjižu u Srbiji od 7. do 9. novembra, a on je otputovao na dan nastupa.

“Nisam siguran koliko je bilo takmičara, ali znam da ih je bilo mnogo, jer je takmičenje počinjalo u devet ujutru, a završavalo se oko 20 sati. Trajalo je tri dana, a mi smo otišli na jedan dan, kada je moja kategorija nastupala”, priča on, dodajući da je on nastupaou potkategoriji Solo Break Dance.

“Bilo je plesača iz Mađarske, San Marina... a najviše ih je bilo iz Italije. Bilo je i mnogo djevojaka, imao sam priliku da ih upoznam”, prenosi on utiske.

Za ovo prvenstvo Idrizović se spremao oko mjesec dana, ali mu je znatno olakšalo to što je u kondiciji.

“Uvijek vježbam, tako da me ovo nije baš iznenadilo. Jedino što sam krenuo sa jačim treninzima. Aktivno sam se spremao oko mjesec dana i baš su bili naporni treninzi. Podršku sam imao od plesnog kluba 'Vojvodina' i drugova sa fakulteta, koji su me zezali da ako ne osvojim medalju, ne dolazim nazad”, prisjeća se brejkdenser.

Pobjedu u svojoj kategoriji nije očekivao, ali ističe da se potrudio da da sve od sebe.

“Kada sam saznao da sam pobijedio, osjećao sam se fenomenalno. Taj osjećaj ne može da se opiše”, kaže on.

Idrizović, je dodao da mu je žao što drugovi iz crnogorske brejkdens grupe “Ride Crew”, čiji je i on član, nisu bili sa njim.

“Ovom prilikom ih pozdravljam i još jednom se u njihovo i svoje ime zahvaljujem svima koji su nam bili podrška dok smo učestvovali u emisiji 'Ja imam talenat'”, kazao je ovaj Bjelopoljac, koji je svoje plesačko umijeće pokazao i u spotu “Who Seeja” “Igranka”, ali i u videu Saše Kovačevića za pjesmu “Slučajno”.

Bonus video: