Mik Džeger pomogao Sidu Višisu

Nekadašnji frontmen Sex Pistlosa Džon Lidon otkrio do sad nepoznate detalje
194 pregleda 2 komentar(a)
Mik Džeger, Sid Višis, Foto: Gigwise.com
Mik Džeger, Sid Višis, Foto: Gigwise.com
Ažurirano: 11.11.2013. 07:45h

Legendarni muzičar i nekadašnji frontmen Sex Pistolsa Džon Lidon otkrio je da je pjevač Rolling Stonesa Mik Džeger platio advokatsku pomoć kontroverznom Sidu Višisu kada je ovaj bio optužen za ubistvo svoje djevojke Nensi Spandžen.

Ozloglašeni basista Sex Pistolsa uhapšen je pod sumnjom da je izvršio ubistvo svoje djevojke, nakon što je ona pronađena mrtva u njihovom zajedničkom stanu u Njujorku 12. oktobra 1978. sa ubodnom ranom u predjelu stomaka. Višis, koji je pušten uz kauciju, ipak nikada nije dočekao suđenje jer je nedugo zatim preminuo od prekomjerne doze heroina.

"Nensi je bila odvratna osoba koju je ubio njen način života, a odvela je u samouništenje i smrt i samog Sida. Pokušao sam da mu pomognem da prođe kroz sve to, jer sam osjećao određenu odgovornost s obzirom da sam ga ja doveo u Pistolse. Mislio sam da može da podnese pritisak, ali nije", kazao je Lidon u intervjuu za "The Daily Record" i dodao ljudi uzimaju heroin kada ne mogu da podnesu pritisak stvarnosti.

On je zatim otkrio da je Mik Džeger pomogao Višisu da izađe iz zatvora, nakon što je menadžer Pistolsa Malkolm Meklaren to odbio da učini.

"Dobra vijest je bila da je se pojavio Mik Džeger i platio advokate za Sida, dok Malkolm nije prstom mrdnuo. Zato Mik ima moju naklonost. On je često bio aktivan iza svjetala pozornice i to pozdravljam. Nikada to nije iskoristio da promoviše sebe u javnosti", kazao je Lidon.

Bonus video: