Vučjak koga su vlasnici izgladnjivali i mučili, danas je jak policijski pas

Dreseri su primijetili da pas ima sirove sposobnosti koje samo treba kanalisati u pravom smjeru
413 pregleda 5 komentar(a)
Vučjak, Foto: Vetstreet.com
Vučjak, Foto: Vetstreet.com
Ažurirano: 04.11.2013. 09:58h

Njemački ovčar koji je pronađen kako živi u malenoj i tamnoj šupi, bez pristupa vodi i hrani, spašen je i pružena mu je šansa da ima novi, zanimljiv, društveno-koristan život pun avantura.

Policajci su, u Bredfordu, gradu u Engleskoj, po prijavi zabrinutih komšija došli ispred kuće nesavjesnih vlasnika i oduzeli im njemačkog ovčara, koji je danima izgladnjivan i tučen.

Pas je, naravno, pošto je pristigao u prostorije policije pokazivao znake agresije i nervoze, pa su odmah stigli i dreseri, koji inače rade sa policijskim psima. Vidjelo se da je potrebno dosta vremena i rada sa psom, da bi se on umirio i shvatio da je bezbjedan.

"Naš tim stručnjaka bio je njegova posljednja šansa. Radili su sa psom veoma naporno, da bi se na kraju ispostavilo da je možda bolje da ga ne damo na udomljavanje već zadržimo u stanici i obučimo ga da bude policijski pas tragač", rekla je Džena Kameron, jedna od policajki.

Dreseri su primijetili da pas ima sirove sposobnosti koje samo treba kanalisati u pravom smjeru. Ubrzo ga je posjetio i šef policije, koga je pas osvojio na prvi pogled. On je zapravo i donio odluku da pas ostane u stanici.

"Neki od naših pasa bi uskoro trebalo da odu u penziju, tako da nam je ovaj pas dobro došao."

Pas je dodijeljen policajcu Majku Kilburnu, a nakon 10 treninga, Majk i njegov novi drugar bili su dobro uvježban tim. Majk je za tamošnje medije izjavio da je presrećan i da shvata količinu odgovornosti koja mu je povjerena.

"Znam da ovaj pas nije moj partner samo na poslu, od 9 do 5, već svakoga dana, 24 sata dnevno. Kada smo na poslu, onda smo partneri, a kada dođemo kući, on je moj prijatelj", zaključio je Majk.

Bonus video: