Autor "žirafa" zagonetke obećava nove pitalice svake subote

Bloger Endrju Strugnell trenutno je u Tajlandu i zaprepašćen je kako je njegova zagonetka zadobila ovakvu popularnost
876 pregleda 8 komentar(a)
žirafa pitanje na FB, Foto: Screenshot (Facebook)
žirafa pitanje na FB, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 31.10.2013. 18:24h

Vjerovatno nema nijednog korisnika društvene mreže Facebook na ovim prostorima koji prethodnih dana nije bio "meta" simpatične zagonetke zbog koje su mnoge profilne slike na nekoliko dana zamijenjene fotografijom žirafe.

Mediji su bili brzi i otkrili da je "zaraznu" slagalicu smislio video bloger iz Novog Zelanda, Endrju Strangnel, koji je pitanje o iznenadnoj posjeti roditelja u tri sata ujutro zapravo postavio na servis za razmjenu video materijala YouTube, odakle se munjevitom brzinom raširilo društvenim mrežama.

Zagonetka je uskoro postala viralna i brzo se proširila svijetom. Samo u dva dana taj video pogledan je više od 240.000 puta dok je Facebook stranica posvećena tome do sada okupila više od 130.000 fanova.

Bloger Strugnell nalazi se trenutno u Tajlandu i zaprepašćen je kako je njegova zagonetka zadobila ovakvu popularnost.

"Pogodila je web kao oluja - to je suludo. Hvala za učestvovanje i dijeljenje s vašim prijateljima", rekao je Strugnell za britanski Mirror, obećavajući da će svake subote postavljati novu zagonetku.

Prva zagonetka "radila" je tako da je neko postavi na Facebooku i izazove sve svoje prijatelje da se jave putem privatnih poruka i pošalju svoje odgovore. Ako je odgovor tačan, vaše ime se pominje u komentarima ispod pitanja, a ako osoba odgovori pogrešno, preuzima obavezu da postojeću profilnu sliku zamijeni slikom žirafe i pitanje postavi na svoj FB zid i tako nastavi "zarazni" niz na svoje prijatelje.

Zagonetka je glasila "Tri sata ujutru je, neko zvoni na vaša vrata i vi se budite. Neočekivani posjetioci! U pitanju su vaši roditelji i došli su na doručak. Imate džem od jagode, med, vino, hljeb i sir. Šta ćete prvo otvoriti?". Tačan odgovor je bio "oči".

Ostaje da čekamo subotu i narednu pitalicu Endrjua Strangela.

Bonus video: