teorije zavjere

Hitler doživio 73. sa Evom Braun i njihove dvije kćerke?

Hitler je navodno zaključio da ga nema ko zamijeniti na čelu “Četvrtog Rajha”, pa je, dvadesetak minuta poslije ponoći, 28. marta 1945. sa Evom Braun tajnim tunelom pobjegao iz bunkera
189 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 19:23h

Zvanična istorija nas uči da su se Adolf Hitler i njegova ljubavnica Eva Braun ubili na kraju Drugog svjetskog rata u berlinskom bunkeru. Njihova tijela spaljena su prije dolaska savezničkih snaga. Međutim, postoji i druga verzija po kojoj se zloglasni nacistički vođa nije ubio, već je podmornicom pobjegao u Argentinu, gde je osnovao porodicu i dobio djecu.

Kako piše portal Jutarnji.hr Hitler je navodno zaključio da ga nema ko zamijeniti na čelu “Četvrtog Rajha”, pa je, dvadesetak minuta poslije ponoći, 28. marta 1945. sa Evom Braun tajnim tunelom pobjegao iz bunkera. Istovremeno, šef Gestapoa Hajnrih Miler trebalo je da se pobrine za prikrivanje bijega. To je podrazumijevalo da “obezbijedi” i dvojnike spaljene umjesto Adolfa i njegove ljubavnice.

Oni koji vjeruju u bijeg vođe Trećeg Rajha čak su spremni da tuže druge za "autorstvo" ideje. Naime, britanski autori nove knjige "Sivi vuk: Beg Adolfa Hitlera' - Gerard Vilijams i Simon Dunstan, koji opisuju njegove dane u Južnoj Americi, izazvali su gnjev argentinskog novinara Abela Bastija koji tvrdi da su upotrijebili njegovo istraživanje i traži naknadu

Zanimljivo je kako su "teoretičari zavjere" imali dobre podloge za sumnju u službenu verziju događaja, jer nije pronađen niti jedan fizički dokaz da je Hitler zaista skončao u berlinskom bunkeru. Čak su i komadići lobanje, koje su Rusi pronašli pored bunkera i za koju se vjerovalo da pripadaju Adolfu Hitleru, pokazali DNK analizom 2009. godine da se radi o ženi.

Oni koji vjeruju u bijeg vođe Trećeg Rajha čak su spremni da tuže druge za "autorstvo" ideje. Naime, britanski autori nove knjige "Sivi vuk: Beg Adolfa Hitlera' - Gerard Vilijams i Simon Dunstan, koji opisuju njegove dane u Južnoj Americi, izazvali su gnjev argentinskog novinara Abela Bastija koji tvrdi da su upotrijebili njegovo istraživanje i traži naknadu. Basti dolazi iz patagonijskog grada Bariloče, gdje je pobjeglo mnogo nacista.

Vilijams mu je, međutim, odgovorio da Basti nije autor ideje o Hitleru u Argentini, jer su knjige na tu temu postojale još 1953. i 1987. godine.

Preporučujemo za Vas