Fotograf Feliksovog skoka sa ivice svemira stiže u Podgoricu

Vučković će 2. novembra na Ekonomskom fakultetu održati četvorosatno predavanje
3 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 18:25h

Predrag Vučković, jedan od najpoznatijih extreme fotografa u svijetu, fotograf Red Bull tima i čovjek koji je fotografisao Feliksov skok sa ivice svemira prošle godine, biće gost ovogodišnjih Dana fotografije, koje Foto klub Crne Gore organizuje od 31. oktobra, do 3. novembra.

Vučković će 2. novembra na Ekonomskom fakultetu održati četvorosatno predavanje, a posjetioci će iti u prilici da vide njegove fotografije i čuju iskustva ovog fotografa sa mjesta koja su nedostupna ogromnoj većini ljudi na zemaljskoj kugli.

Predavanje će biti održano u sali Mediteran, sa početkom u 11 sati.

Osim predavanja Vučkovića, na programu Dana fotografije 2013 je i godišnja izložba fotografija članova Foto kluba Crne Gore, koja će biti otvorena prvog dana, 31. oktobra, u Galeriji "Art" u Podgorici.

Za sjutradan je planiran radni izlet, na kojem će gosti organizatora, njih 35, fotografi iz foto klubova iz Skoplja, Leskovca, Niša, Kragujevca, Beograda, Sombora, Doboja i Trebinja sa članovima domaćina obići mjesta oko Skadarskog jezera, Rijeku Crnojevića, Poseljane i Virpazar.

Sjutradan će, u 19 sati, u Galeriji "Art" u Podgorici biti održana prezentacija NIKON opreme.

Posljednjeg dana Dana fotografije, 3. novembra, biće održano predavanje Imre Szaba, fotografa koji je fotoaparatom zabilježio dešavanja na našim prostorima zadnjih decenija, fotografa njemačkog časopisa Štern i čovjeka koji ima neprocjenjivo iskustvo u novinskoj fotografiji.

Njegovo predavanje biće održano u Galeriji "Art", u 11 sati.

Bonus video: