Amerikanka tvrdi da je razgovarala sa bogom tokom kliničke smrti

Ona je, zbog toga što je zlostavljao očuh, ali i poslije abortusa, vjerovala da je bog ostavio na cjedilu, što se promijenilo 2009. godine
72 pregleda 17 komentar(a)
Kristal Mekvi, Foto: Www.nydailynews.com
Kristal Mekvi, Foto: Www.nydailynews.com
Ažurirano: 27.10.2013. 16:13h

Žena iz Oklahome kaže da je počela da vjeruje u boga nakon što ga je, kako kaže, upoznala tokom devet minuta koliko je bila klinički mrtva 2009. godine.

Kristal Mekvi, tridesetšestogodišnja profesorka i majka četvoro djece, veći dio svog života nije vjerovala u boga, ali to se promijenilo nakon što je nekoliko minuta bila klinički mrtva.

Ona je sa svega tri godine bila seksualno zlostavljana od strane svog očuha, a to zlostavljanje se nastavilo do njene dvanaeste godine. To iskustvo natjeralo ju je da preispita postojanje boga i njegovu ljubav prema njoj.

„Vidjela sam mnoge stvari koje dijete nikako ne bi smjelo da vidi. Vjerovala sam da me je bog napustio, da me nije spasio, da me nije volio i preispitivala sam njegovo postojanje“, tvrdi ona.

Onda, kada je bila tinejdžer, imala je abortus. Izbor koji je po njoj zacementirao njen položaj grešnika.

„Nakon abortusa pomislila sam da je to to. Ako je zaista stvaran, sada me definitivno neće voljeti“, izjavila je Mekvijeva.

U decembru 2009. godine ona je dovedena u bolnicu zbog pankreatitisa, kada je slučajno dobila preveliku dozu ljekova. Posljednja stvar koje se ona sjeća jeste dobijanje ljekova koji su je uspavali. Narednih devet minuta doktori su se trudili da je ožive nakon što je njeno srce stalo sa radom.

Mekvijeva tvrdi da je u tim trenucima bila na "ljepšem mestu". Nakon što je zatvorila oči u bolnici, sljedeće čega se sjeća jeste buđenje u raju.

„Stajala sam na predivnom svjetlu i odmah sam prepoznala gdje se nalazim. Znala sam ko sam i znala sam gde sam. Vrijeme je stajalo. Bila sam u prisustvu dva anđela, iako nijesu izgledali kao niko koga sam mogla da upoznam na Zemlji“, prisjeća se Mekvijeva.

U jednom trenutku joj se, kako kaže, ukazao bog lično, ali ne u ljudskoj formi. Ona je i dalje znala ko je on i osjećala je njegovo prisustvo sa više od pet čula koliko je imala na Zemlji. Nijesu morali čak ni da komuniciraju riječima.

Bog joj "rekao" da ispriča ljudima sve čega se sjeća: Mekvi (Foto: Facebook)

Jedna od stvari u vezi sa prisustvom boga koje se sjeća jesu prizori djevojčice koja se igrala i smijala, koji su joj se javljali. Mekvijeva vjeruje da je ta djevojčica bila zapravo ona, i to prije svih groznih stvari koje su je zadesile.

Ona je bila toliko srećna da je kada ju je bog upitao da li želi da se vrati svom mužu i djeci odlučila se za raj. Mekvijeva kaže da ju je bog uvjerio da će njenoj porodici biti dobro bez nje. Tek kada je čula glas njene majke kako je doziva pored bolničkog kreveta, promijenila je svoje mišljenje.

„Čim sam čula njen glas okrenula sam se, bog mi je rekao da ljudima ispričam sve stvari kojih budem mogla da se sjetim“, rekla je ona.

I narednog trenutka bila je u bolnici, ponovo živa.

Mekvijeva nije prva osoba koja tvrdi da je komunicirala sa bogom. Neuronaučnik Din Mob smatra da takva iskustva imaju biološki odgovor u sporednim efektima uzimanja ljekova ili droga. U njenom slučaju to su mogli da izazovu ljekovi koje je dobila u bolnici.

Bonus video: