Marija Mihaljević, najljepša strankinja u Italiji

“Rođena sam u Beogradu, jer su moji roditelji tada živjeli tamo, ali su rodom iz Crne Gore. Tata je iz Podgorice, a mama iz Bara”
167 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 09:24h

Na nedavno održanom izboru za najljepšu strankinju “Miss straniera d'Italia 2013” koje je održano u Italiji, titulu najljepše osvojila je Crnogorka Marija Mihaljević.

Ona se u razgovoru za “Vijesti” predstavila sebe i otkrila kako je došlo do učešća i pobjede na ovom takmičenju.

Na pitanje kako je saznala za takmičenje i kako je došlo do učešća, Marija kaže da je pozvao agent koji je zapamtio sa ranijih izbora za mis na kojima je učestvovala

“Rođena sam u Beogradu, jer su moji roditelji tada živjeli tamo, ali su rodom iz Crne Gore. Tata je iz Podgorice, a mama iz Bara”, počinje razgovor Mihaljević, koja u Italiji živi od '91. godine.

“Tata Rade, mama Danica, moja dva mlađa brata Đorđe i Marko i ja otišli smo u Ređo Emiliju na sjeveru Italije u posjetu babi, koja i danas živi tamo. Međutim, moji roditelji su se zaposlili i ostali smo tu”, objašnjava ona i dodaje da svake godine dolazi na ljetovanje u Sutomore, gdje imaju kuću.

Mihaljević kaže da je završila školu za modnog kreatora, ali radi u estetskom salonu i solarijumu.

“Odgovorna sam za prodaju i marketing već osam godina. Pored posla, volim ples i idem na kurs latino-američkih plesova”, otkriva ona.

Na pitanje kako je saznala za takmičenje i kako je došlo do učešća, kaže da je pozvao agent koji je zapamtio sa ranijih izbora za mis na kojima je učestvovala.

“Prvo sam u julu učestvovala na regionalnom takmičenju u Modeni, gdje sam pobijedila. Uslijedilo je nacionalno finale za najljepšu strankinju, koje se 6. septembra održalo u Riminiju i na kojem sam pobijedila.

Na tom takmičenju djevojke su predstavljale svoje zemlje i svaka od nas je morala da donese nešto tipično iz svoje države”, prepričava Mihaljević.

Pored nje, učestvovale su i djevojke iz Rumunije, Rusije, Perua, Moldavije, Španije, Litvanije, Gane, Bugarske, Poljske, Filipina, Gvineja, Tajlanda i drugih zemalja.

“Iskreno, nisam se nadala pobjedi, do posljednjeg trenutka nisam ni znala da li ću da idem, jer sam kasno završila sa poslom, a takmičenje se održavalo u drugom gradu udaljenom dva i po sata vožnje od mog”, priča ona i ističe da su je nagovorili vjerenik i majka.

“Sve je bilo na brzinu, stigli smo u posljednjem momentu. Nakon pobjede sam bila iznenađena i uzbuđena, jer je uvijek lijepo dobiti lentu na ovako velikom takmičenju, pogotovo kada predstavljaš svoju državu i zbog toga sam veoma ponosna i srećna”, kaže Crnogorka.

Ona dodaje da je pored lente, dobila i krunu, medalju i novčanu nagradu, ali nije otkrila o kojem iznosu je riječ.

Prije ovog takmičenja, radila je kao manekenka na revijama koje su se održavale u Italiji.

“Učestvovala sam na modnoj reviji jedne od crnogorskih modnih kreatora Jelene Đukanović, koja se održavala u Rimu. Prijavljivala sam se i pobjeđivala na brojnim takmičenjima u ljepoti, među kojima izdvajam 'Finale Grand Prix 2006', 'Miss Neroazzura'”, objašnjava Mihaljević.

“Takođe sam se slikala za naslovnice časopisa 'Italian Jewels', 'Trend' i 'TuttoReggio', a bila sam bila promotivno lice za obuću 'Estrosa', odjeću 'Guardaroba' i frizure salona 'Mariopili'”, ispričala je ova Crnogorka.

Galerija

Bonus video: