Vjenčanje Novaka Đokovića biće na Svetom Stefanu?

Pored Crne Gore, budući par je razgledao i varijante za organizaciju ceremonije u Beogradu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 13:33h

Novak Đoković i Jelena Ristić razmišljaju o tome da se zavetuju na vječnu ljubav na obali Jadranskog mora. Par bi mogao da organizuje romantični događaj odmah posle Vimbldona sljedeće godine.

Mada konačna odluka u vezi sa svim detaljima i lokacijom još nije do kraja donijeta, "Novosti" saznaju da je par na pragu da organizuje ovaj romantični događaj na samom Svetom Stefanu, ili, pak, u neposrednoj blizini, u Miločeru.

Druga mogućnost je da to bude na dan njegovog rođendana, 22. maja, odnosno poslije US opena, na jesen.

Istog dana bi trebalo da se obavi i građansko i crkveno vjenčanje. Susret sa matičarem bi mogao da se održi na Kraljičinoj plaži, nekadašnjem ljetnjikovcu kraljice Marije Karađorđević i kralja Aleksandra.

Novak i Jelena su razmišljali o i nekoliko drugih lokacija za njihovo vjenčanje. Pored Crne Gore, budući par je razgledao i varijante za organizaciju ceremonije u Beogradu, kao grad u kom su oboje rođeni i koji najviše vole, zatim pravoslavne hramove u prijestonici. U opticaju su i neki od salaša u Vojvodini, zatim Kopaonik, kao mjesto na kom je Đoković odrastao, Oplenac koji je oduševio tenisera...

Druga varijanta, prema pisanju "Novosti", bi mogla da bude hotel "Maestral".

Što se tiče crkvenog vjenčanja, na samom poluostrvu Sveti Stefan nalaze se tri manje crkve. Jedna od njih je Sveti Stefan, po kojoj je ostrvo dobilo ime, a nalazi se na najuzvišenijem dijelu ostrva. Tu je i crkva Aleksandra Nevskog, dok je ona najmanja, posvećena Preobraženju, na samom ulazu u gradić, koji je uskim nasipom spojen sa kopnom.

U neposrednoj blizini je i manastir Praskvica, duša Paštrovića, kako ga zovu, koji je proteklog mjeseca obilježio 600 godina postojanja.

Novak i Jelena su se vjerili 23. septembra, na dan kada je Đoković proslavio 100. nedelju na ATP listi, odnosno na sedmogodišnjicu njihove veze.

Galerija

Bonus video: