Japanci lansirali vino za mačke: U "mjau mjau" je istina

Specijalno piće za krznene ljubimice nosi naziv “Nyan Nyan Nouveau”, što je japanski ekvivalent za naše “mjau mjau”
2 komentar(a)
mačke, vino, Foto: Shutterstock
mačke, vino, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2013. 06:51h

Do sada ste vjerovatno provodili sate i sate pričajući sa vašim mačkama i uvijek vam se činilo da vas one savršeno razumiju. Sada tim razgovorima možete dodati i po čašicu vina, u kojem se krije istina. Da, čašu vina za vas i još jednu za vašu mačku!

Vino za mačke novi je hit proizvod, a gdje drugo nego u Zemlji izlazećeg sunca. Na japanskom tržištu nedavno se pojavilo vino za mačke, koje proizvodi kompanija “B&H Lifes”, prenosi Kotaku.

Specijalno piće za krznene ljubimice nosi naziv “Nyan Nyan Nouveau”, što ne bi trebalo da vas čudi jer je “nyan nyan” japanski ekvivalent za naše “mjau mjau”.

Dodatak “Nouveau”, što na francuskom znači “novo”, vjerovatno je tu da bi cijela priča imala i šmek Francuske, zemlje poznate po kvalitetnim vinima. Uz to, ne morate da brinete da li će vaša mačka umjeti da se nosi sa alkoholom i eventualnim mamurlukom, jer vino “Nyan Nyan Nouveau” ne sadrži alkohol. Ono je nalik bezalkoholnom pivu za djecu, koje je takođe popularno u Japanu.

Napravljeno je od grožđa kaberne sa dodatkom vitamina C i mačje trave. Flaša tog napitka košta 399 jena, a “B&H Lifes” je ranije najavio da će se u prodaji naći samo hiljadu flaša vina.

Zato, požurite do Japana, ukoliko zaista želite da uz kvalitetno vino i duge zimske noći razmjenjujete duboke misli sa vašim ljubimcem.

Bonus video: