Ovaj dječak traži porodicu: Stari ili mladi, tata ili mama, crni, bijeli... svejedno mi je

Davion je skupio hrabrosti i snage i istupio pred vjernike u crkvi na Floridi i započeo svoju priču: "...socijalni sam slučaj od rođenja..."
64 pregleda 2 komentar(a)
Davion Navar Henri Onli, Foto: Screenshot(YouTube)
Davion Navar Henri Onli, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 19.10.2013. 09:58h

Davion Navar Henri Onli se vuče po socijalnim službama od rođenja, ali je sada odlučio da stvar uzme u svoje ruke i pronađe svoju novu porodicu. Davion je skupio hrabrosti i snage i istupio pred vjernike u crkvi na Floridi i započeo svoju priču: "Moje ime je Davion i socijalni sam slučaj od rođenja...". "Pristajem na bilo koga. Stari ili mladi, tata ili mama, crni, bijeli ili ljubičasti. Svejedno mi je. I bio bih stvarno zahvalan i najbolji što mogu biti", nastavio je Davion i kod mnogihizazvao suze.

Stajao je na oltaru u prevelikom odijelu koje mu je donirala porodica koja je prethodno brinula o njemu.

U junu je Davion prvi put pokušao da pronađe svoju majku, ali ej saznao da je završila u zatvoru zbog manje krađe i posjedovanja kokaina te preminula prije nego je uspio da je vidi

U junu je Davion prvi put pokušao da pronađe svoju majku, ali ej saznao da je završila u zatvoru zbog manje krađe i posjedovanja kokaina te preminula prije nego je uspio da je vidi.

Davion je izuzetno skroman dječak koji samo želi nekoga sa kim bi mogao da igra košarku, fudbal ili video igrice, želi kupatilo u koje mu niko neće ulaziti dok ga koristi i želi da ponekad zaspe pored upaljenog svijetla.

Zanimaju ga prirodne nauke, a kad odraste želio bi da postane policajac.

Od svoje sljedeće porodice takođe ne traži i ne očekuje puno.

"Htio bih da su ugodni, ljubazni i zabavni te da znaju da kuvaju", rekao je skromno Davion u nadi da će ga njegov novi staratelj čuti i uzeti pod svoje okrilje.

Ipak, Davion ima problema s kontrolisanjem bijesa koji se u njemu, zbog okolnosti, nakuplja godinama, ali je čvrsto ranije ove godine odlučio da preuzme kontrolu nad tim, smiri se i loše stvari ostavi u prošlosti.

Lokalne novine pišu da su se nakon Davionovog apela dva para raspitivala o njemu i uslovima usvajanja, ali je zasad ovaj 15-godišnjak i dalje u sistemu socijalne zaštite. On, naravno, ne odustaje i svojoj je socijalnoj radnici rekao da zna da ga nova porodica čeka odmah iza ugla.

Bonus video: