Leopold muzej: Kokoška. Ja u fokusu

Izložba donosi fotografske snimke koji dokumentuju profesionalni i privatni život umjetnika, koji je bio provokativan i kontroverzan ne samo kroz svoje djelo, već i kao osoba
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2013. 08:03h

U bečkom Leopold muzeju u toku je izložba posvećena Oskaru Kokoški, jednom od najugledniji austrijskih umjetnika 20. vijeka, u okviru koje su po prvi put predstavljene fotografije iz umjetnikovog života, nudeći uvid u njegov lični i umjetnički razvoj gledan po prvi put kroz objektiv.

Do nedavno nije bilo poznato da je Kokoškin život i rad dokumentovan na preko pet hiljada fotografija koje se čuvaju na bečkom Univerzitetu za primijenjenu umjetnost.

Kako se navodi na sajtu Leopold muzeja, izložba "Kokoška. Ja u fokusu", otvorena početkom oktobra, donosi fotografske snimke koji dokumentuju profesionalni i privatni život umjetnika, koji je bio provokativan i kontroverzan ne samo kroz svoje djelo, već i kao osoba.

Na izložbi, otvorenoj do 27. januara 2014, pored fotografija mogu se vidjeti i pojedinačne slike i portreti austrijskog umjetnika, kojima su suprotstavljene fotografije, odnosno, serije fotografija koje omogućuju uvid u proces nastajanja njegovih umjetničkih djela.

Galerija

Bonus video: