Britanski princ vratio u modu ime Džordž

Posljednje tri godine, najpopularnija imena koja su davana novorođenčadima u Francuskoj su Natan i Ema
61 pregleda 2 komentar(a)
Princ Džordž, Foto: Beta/AP
Princ Džordž, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2013. 10:30h

Muško ime Džordž, odnosno Žorž kako glasi francuska varijanta, moglo ponovo da uđe u modu u postojbini vina, šansone i Ajfelove kule.

Razlog tome je rođenje britanske kraljevske bebe, malog Džordža, sina princa Vilijama i Kejt Midlton, koji će iduće nedjelje imati svoje krštenje.

Ime Žorž je nekada bilo veoma popularno u Francuskoj. Tako su se zvali Danton, jedan od vođa Francuske revolucije, Klemanso, francuski državnik i ministar rata u sudbonosnim danima Prvog svjetskog rata i predsjednik Pompidu (1962-1968), po kojem je nazvan čuveni kulturni centar u Parizu.

Vremenom je palo u nemilost - bilo je tek na 877. mjestu liste imena za dječake u 2012.

Sve se to, međutim, može promijeniti nakon krštenja malog Britanca čije je rođenje pomno praćeno u javnosti s druge strane Lamanša.

"Interesovanje koje je taj događaj izazvao u Francuskoj bilo je apsolutno nevjerovatno, tako da ni najmanje ne sumnjam da će Žorž biti među prvima na listi", kaže Stefani Rapapor, autorka vodiča najpopularnijih imena beba u Francuskoj.

"Da Vilijam i Kejt nisu odlučili da sina nazovu Džordž, rekla bih da bi 2014. svega 30 beba u Francuskoj ponelo ime Žorž. Jer je to ime već duže u zapećku. Ali, sada sam sigurna da će ući u prvih 400, čak možda i u prvih 200", navela je ona.

Posljednje tri godine, najpopularnija imena koja su davana novorođenčadima u Francuskoj su Natan za dječake i Ema za djevojčice.

Bonus video: