Berluskoni plaćao 80 eura kilogram pasulja

Franćeska Paskale iznosi detalje svoje veze sa Berluskonijem kako bi popravila sliku u javnosti o bivšem italijanskom premijeru, tvrdi da su ga mnogi iskorištavali
17 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2013. 08:18h

Silvio Berluskoni je živio u haosu, iskorištavali su ga razni paraziti iz njegovog okruženja i često je bio u situaciji da žestoko preplati namirnice, kazala je njegova aktuelna djevojka u intervjuu u kojem je opisala svoju vezu sa 49 godina starijim političarem.

Kako se ispostavlja da milijarderu koji je imao četiri premijerska mandata politička sreća okreće leđa, tako njegova veza sa Franćeskom Paskale (28) dobija sve više publiciteta u italijanskim medijima gdje je 77-godišnji tajkun stekao bogatstvo.

Paskale, koja je Berluskoniju zapala za oko kada je osnovala klub obožavatelja "Nedostaješ nam, Silvio", pojavila se sa njim na naslovnici italijanskog "Veniti fera" prošlog mjeseca, a ove nedjelje otkrila je nove detalje njihovog zajedničkog života za drugi časopis.

Ispričala je da je otkrila "neprihvatljivi" haos kada se početkom godine uselila u njegovu vilu sa svojom pudlom Dudu.

"Mnogi su ga iskorištavali", kazala je Paskale za nedjeljnik "Ođi".

"Morala sam da intervenišem. Plaćali su 80 eura kilogram pasulja, možete li to da vjerujete? Ogromne gajbe ribe isporučivane su u kuću gdje svako zna da predsjednik ne jede ribu, čak joj ni miris ne podnosi".

Prema Forbsovim procjenama, bogatstvo porodice Berluskoni iznosi oko 6,2 milijarde dolara, uključujući i televizijsku imperiju Mediaset, jednu izdavačku kuću i fudbalski klub "Milan".

Međutim, politička pozicija lidera desnog centra je nezavidna jer je pravosnažno osuđen zbog utaje poreza i mogao bi biti izbačen iz parlamenta.

Italijanska štampa piše kako Paskale gvozdenom pesnicom vodi Berluskonijevu rezidenciju u Rimu otkako se on prošle nedjelje našao u centru političkih turbulencija kada je zaprijetio da će srušiti vladu.

"Istina je da ja... govorim ono što mislim, dovodim stvari u red i njemu se to sviđa", kazala je Paskale koja se nada da će se udati za Berluskonija pošto se okonča njegov razvod od druge žene Veronike Lario.

Rojters navodi da se čini da je ovaj intervju imao za cilj da promijeni Berluskonijev imidž u javnosti koji je narušen izvještajima o "bunga bunga" seks zabavama u njegovim vilama i davanju skupih poklona raznim glamuroznim djevojkama.

Očekuje se da Berluskonijevi advokati ove nedjelje zatraže da bivši premijer odsluži jednogodišnju zatvorsku kaznu kroz društveno-koristan rad. U toku su žalbeni postupci u drugim slučajevima protiv njega, uključujući i plaćanje za seks maloljetnici.

Galerija

Bonus video: