Merilin Monro nije bila prirodna ljepotica

Dokumenta koja potvrđuju da se Merilin Monro podvrgla estetskoj hirurgiji, mogu dostići cijenu i do 30 hiljada dolara
51 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2013. 09:54h

Dokumentacija ljekara koja dokazuje da se čuvena američka glumica Merilin Monro podvrgla estetskim hirurškim operacijama biće ponuđena na prodaju sljedećeg mjeseca. Pored dokumenata, kolekcionari će moći da licitiraju i za nekoliko rentgenskih snimaka.

Bilješke holivudskog estetskog hirurga Majkla Gurdina potvrđuju glasine da se glumica koja je bila oličenje ljepote i glamura, tokom holivudskog zlatnog doba podvrgla zahvatima uljepšavanja.

Trenutni vlasnik dokumenata i snimaka koji je želio da ostane anoniman bilješke je dobio na poklon od Gurdina. U bilješkama, Gurdin je pisao o hrskavičnom umetku u njenoj bradi koji je počeo da se razgrađuje. Kasnije analize snimaka ukazivale su na mogućnost minijaturne frakture.

Foto: doctormacro.com

Inače, Monro je dan nakon posjete ljekaru dobila otkaz u studiju 20th Century Fox jer je izostajala sa snimanja filma "Something's Got to Give".

Ako je vjerovati papirima, Merilin je tokom života imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa. Njen zdravstveni karton vođen je pod imenom "Džoan Njuman", a prema bilješkama, glumica je patila od neutropenije 1956. za vrijeme boravka u Engleskoj, a 1957. imala je vanmateričnu trudnoću.

Stručnjaci smatraju da bi rentgenski snimci i bilješke doktora koje su nastale između 1950. i 1962. mogle da dostignu cijenu od 15 do 30 hiljada dolara.

Aukciju organizuje kuća “Julien's Auctions” sa Beverli Hilsa u Kaliforniji, a zakazana je za 9. i 10. novembar.

Galerija

Bonus video: