NAKON DVIJE GODINE

"Tobleronama“ vraćaju stari oblik, ali se cijena nekima neće dopasti

Potez „Mondeleza“ svojevremeno je naišao na veliko negodovanje ljubitelja popularne čokoladice, ali su iz kompanije rekli da su morali da promijene oblik čokoladice da bi cijena proizvoda ostala ista
0 komentar(a)
Toblerone, Foto: Shutterstock
Toblerone, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2018. 15:02h

Čokoladice „toblerone“ sa svojim kultnim trouglastim oblikom vraćaju se na police, nakon što je proizvođač još 2016. godine smanjio čokoladu sa 170 na 150 grama, ostavljajući cijenu istom, ali povećavajući razmak između trouglova.

Potez proizvođača „Mondeleza“ svojevremeno je naišao na veliko negodovanje ljubitelja popularne čokoladice, ali su iz kompanije rekli da su morali da promijene oblik čokoladice da bi cijena proizvoda ostala ista, podsjeća RTS.

Tada je poručeno da je to samo privremen potez, a sada, dvije godine kasnije, iz „Mondeleza“ potvrđuju da će čokoladici vratiti prvobitni oblik.

Čokoladica više neće imati 150, već 200 grama, ali će biti i dosta skuplja – oko 200 odsto.

„Stalno radimo na tome da plasiramo što kvalitetniju čokoladu u oblicima za koje znamo da naši kupci vole. Čokolada od 150 grama više se neće proizvoditi, ali ćemo i dalje praviti one od 100 i 360 grama“, istakao je portparol „Mondeleza“.

Preporučujemo za Vas