Trotočkaš iz "Mućki" najgori britanski automobil svih vremena

Nije teško shvatiti zašto je dobio takvo "priznanje": motor zapremine 700 kubika, kasnije zamijenjen motorom sa 800 kubika, užasna stablinost i izgled za koji je teško naći pravi opis
73 pregleda 4 komentar(a)
Reliant Robin, Foto: Birminghammail.co.uk
Reliant Robin, Foto: Birminghammail.co.uk
Ažurirano: 18.09.2013. 12:21h

Autori emisije "Wheeler Dealers" su sproveli zanimljivu anketu u kojoj su 2.000 britanskih vozača ispitali o tome koji su najbolji, a koji najgori automobili ikada napravljeni na Ostrvu.

"Pobjednik", koji je ponIo titulu najgoreg automobila je Reliant Robin, koji je većini nas poznat kao kombi sa tri točka čuvenog Del Boja iz serije Mućke, piše Blic.

Nije teško shvatiti zašto je dobio takvo "priznanje": motor zapremine 700 kubika, kasnije zamijenjen motorom sa 800 kubika, užasna stablinost i izgled za koji je teško naći pravi opis.

Ipak, tokom sedamdesetih se dosta prodavao, pre svega zbog niske cijene, ali i činjenice da se zbog tri točka na njega plaćao manji porez u odnosu na regularne četvorotočkaše.

Uz određene prekide, proizvodio se od 1973. do 2002. godine, a od 1974. do 1978. se po licenci proizvodio u Grčkoj, dok se pod imenom Badal pravio i u Indiji.

Interesantno je da su vozači Reliant Robina, prema jednoj anketi iz 2011. godine, proglašeni za najbjezbednije vozače u Britaniji.

Bonus video: