Ida+Ivan: Udala se pjevačica Lollobrigide

Jedan od glavnih razloga vjenčanja je i vijest koju su prethodnih dana prenijeli gotovo svi mediji iz regiona, a to je da Ida Prester i Ivan Peševski očekuju dijete
1635 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 19:11h

Hrvatska voditeljka i pjevačica benda “Lollobrigida”, Ida Prester, koja se tokom prošlog vikenda udala u Beogradu za preduzetnika Ivana Peševskog, otkrila je detalje sa vjenčanja za “Vijesti”.

“S obzirom na to da smo odlučili da zajedno živimo i gradimo budućnost većinom u Beogradu, shvatili smo da je najjednostavnije rješenje da ja dobijem neke papire i riješim birokratske prepreke, tako što ćemo se vjenčati”, pojasnila je Prester, koja se javila iz Beograda.

“Inače, nama do samog obreda vjenčanja, kao i većini mladih ljudi danas, nije stalo, ali kad smo već to odlučili, htjeli smo onda da napravimo nepretencioznu veselicu, feštu za prijatelje, roštilj... Opuštenu svadbu na splavu”, pojasnila je ona.

“Organizovali smo mi to sigurno nedjelju ili dvije, nije baš bilo u dva dana. Sve se čini jednostavno, a svaki put kad želiš da realizuješ nešto što će imati smisla, ispadne na kraju ovako zahtjevno sa svih strana.

"Evo, moj muž se već ponudio da nas prati gdje god da idemo i čuva dijete u smještaju, dok mama ne obavi koncert i vrati se da podoji"

Mora se misliti na sve. Na roštilj, na ketering, gdje će roditelji sjedeti...”, priča muzičarka i dodaje da je među gostima bilo i njenih prijatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Bilo je dosta posla, ali na kraju se isplatilo. Mislim da je stvarno bilo prekrasno, super smo se zabavljali i bilo je puno suza i dosta emotivno...”, istakla je Prester.

Jedan od glavnih razloga vjenčanja je i vijest koju su prethodnih dana prenijeli gotovo svi mediji iz regiona, a to je da pjevačica i njen suprug očekuju dijete.

“To mijenja stvari utoliko što će biti sve teže putovati na velikim relacijama, jer ja sam do sada u Beograd odlazila jednom nedjeljno zbog posla. Tako da ću bar na kratko vrijeme morati da stanem na loptu, dok se dijete ne rodi.

Prva dva - tri mjeseca ću provoditi kod kuće, s obzirom na to da je planirani termin kraj februara, početak marta”, otkriva ona.

Na pitanje da li će ona i članovi “Lollobrigide” iskoristiti to što ne može da putuje, za rad u studiju, Prester potvrđuje.

“Evo, već smo počeli da radimo nove pjesme. Imamo tri nove stvari tako da ću se do februara, najlagodnije što je moguće, zatvoriti u studio i sa velikim stomakom iz dijafragme pjevati dionice.

To je najbolji način da iskoristimo vrijeme, a onda na ljeto očekujemo veliki povratak sa novim albumom”, otkrila je muzičarka.

Ida: Život će morati da se prilagodi potrebama djeteta

“Mi se već u bendu dogovaramo da ćemo sljedeće ljeto normalno imati koncerte i turneje.

I evo, moj muž se već ponudio da nas prati gdje god da idemo i čuva dijete u smještaju, dok mama ne obavi koncert i vrati se da podoji”, uz osmijeh priča Prester, koja smatra da sve zavisi od organizacije roditelja.

“Ne mislim da će se nešto puno promijeniti, osim u našem privatnom životu, koji će morati da se modifikuje prema potrebama djeteta, ali što se tiče benda, skoro sam sigurna da ću nastaviti sve kao i prije”, pojašnjava ona.

Galerija

Bonus video: