bakingemska palata

Misleći da je provalnik, policija legitimisala - princa

Portparol policije je opovrgao informaciju jednog dnevnog lista prema kojoj su policajci uperili oružje u 53-godišnjeg vojvodu i naredili mu da legne na tlo
84 pregleda 1 komentar(a)
Princ Endru, vojvoda od Jorka, Foto: Telegraph.co.uk
Princ Endru, vojvoda od Jorka, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 08.09.2013. 09:02h

Princa Endrua presreli su u vrtovima Bakingemske palate policajci, nervozni zbog pojačanih bezbjednosnih mjera nakon nedavnog pokušaja provale, javlja policija.

Vojvodi od Jorka, trećem djetetu kraljice Elizabete II, prišla su dva naoružana policajca dok se u srijedu šetao kraljevskom rezidencijom u Londonu, izjavio je u subotu naveče portparol Skotland Jarda.

Portparol je opovrgao informaciju jednog dnevnog lista prema kojoj su policajci uperili oružje u 53-godišnjeg vojvodu i naredili mu da legne na tlo.

"U srijedu, 4. septembra oko 18 sati, dva uniformisana policajca približila su se muškarcu u vrtovima Bakingemske palate kako bi ga legitimisali", objasnio je portparol, dodajući da nije korišćeno ni oružje ni sila.

Bakingemska palata odbila je da komentariše događaj.

Policija je u ponedjeljak privela dva muškarca zbog sumnje da su pokušali da provale u rezidenciju kraljice Elizabete II u Londonu.