Beskućnik koji je vratio dijamantski prsten dobio 190.000 dolara

Haris je uz pomoć svoga advokata pametno uložio novac. Kupio je automobil i kuću koju polagano obnavlja
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2013. 14:27h

Bili Rej Haris u februaru ove godine učinio je nešto što mu je iz korijena promijenilo život. Naime, jedna prolaznica, dajući mu novac, slučajno je u njegovu šolju ispustila i dijamantski vjerenički prsten. Prsten je vrijedan 4.000 dolara, ali Haris nije želio da proda već ga je čuvao dok se nije pojavila vlasnica Sara Darling.

"Ne želim reći da sam svetac, ali nisam ni đavo", rekao je Haris medijima. Kako bi mu se zahvalili, Sara i njen suprug Bil Krejci počeli su prikljupati novac za Harisa kako bi mu pomogli da život vrati u normalu. "Verujemo da ćemo uz pomoć donacija prikupiti oko hiljadu dolara što će mu barem malo pomoći", rekla je Sara u martu.

Zahvaljujući dobroti ljudi za samo tri mjeseca umjesto očekivanih nekoliko hiljada prikupili su nevjerovatnih 190 000 dolara. Haris je uz pomoć svoga advokata pametno uložio novac. Kupio je automobil i kuću koju polagano obnavlja.

Ali, to nije sve. Njegova porodica vidjela je priču i stupila s njim u kontakt nakon 16 godina razdvojenosti. Naime, porodica je mislila da je Haris mrtav, a sad je u neprestanom kontaktu sa svojim rođacima. "Kada razmišljam o prošlosti, kroz glavu mi prolazi samo to da sam zahvalan Bogu što se sve završilo. Vidim iste ljude, ali umesto da mi daju novac, pružaju mi ruku i čestitaju mi. To zovem američkim snom i želim da zahvalim ljudima koji su mi pomogli", rekao je Haris.

Galerija

Bonus video: