Atrakcija pet šopa u PG: Kupca sa 2.500 eura upitaće i „šta radiš”

“Nevjerovatno je inteligentna. Postoje određeni termini u toku dana kada je raspložena za priču, i tada ne staje”
0 komentar(a)
Papagaj Lora, Foto: Vesko Belojević
Papagaj Lora, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.09.2013. 18:21h

Plavo-žuta ara, sa repom od oko metar, velika ženka po imenu Lora, čeka kupca koji je spreman da za nju izdvoji čak 2.500 eura.

Ipak, da bi kupio veoma skupog i pametnog papagaja, budući vlasnik moraće i da pokaže veliku ljubav i privrženost prema životinjama, tvrde u pet šopu “K9”, u Ulici Vojislavljevića, na Zabjelu.

Ističu da nije sve u novcu i da se teško odvajaju od svakog ljubimca, pa i Lore sa kojom se druže od aprila.

Iako je stara samo dvije godine i osam mjeseci, Lora već zna petnaestak riječi, poput “šta radiš”, “evo neko” ili “ko je to”.

“Lora je najrazmaženiji ljubimac u našoj radnji, koja se svima uvlači pod kožu, evo moj trag od karmina najbolje govori koliko je volimo”, kazala je Staša Jovićević, zaposlena u pet šopu.

Ona je kazala da je životni vijek te vrste papagaja oko 80 godina i da je potrebno puno raditi i pričati sa njom, kako bi mogla da sklopi cijelu rečenicu.

“Nevjerovatno je inteligentna. Postoje određeni termini u toku dana kada je raspložena za priču, i tada ne staje”, kazala je Jovićević.

Lori je neophodan i veliki kavez, koji košta oko 500 eura, ali i prostor u kojem će moći da boravi van kaveza.

Uz to, ona je i pravi gurman, a kilogram hrane košta oko sedam eura.

“Kada god vidi nekoga da nešto jede, kaže - 'dođi'. Nevjerovatna je i obožava čipsi slatkiše”, kazala je Jovićević.

Robert Vuletić, vlasnik radnje kojom se kao pravi domaćin šeta velika persijska mačka, ali i šepuri papagaj - kakadu, instistira da kupci pokažu spremnost da će o ljubimcima brinuti kao i oni do tada.

Ističu da su presrećni sa porodicom koja je u aprilu kupila prelijepog Polija - crvenog makaa.

“Poli se sada zove Ljubivoje, ali u toj porodici je mažen i voljen kao jedno od djece. Ta gospođa ga i danas donosi kod nas i neizmjerno smo srećni zbog dobrih uslova koji su mu u novom domu pruženi”, naglasila je Jovićević.

Vestern sedla za 400 eura

U radnji - malom raju za kućne ljubimce, ima svega, a tvrde da građani zaista vole i vode računa o životinjama.

“Rijetki smo koji isključivo nabavljamo sto odsto organsku hranu... koju zaista svima toplo preporučujemo i pored koje im ne treba bilo kakva dohrana”, kazali su u radnji.

U ponudi su i sve popularnije torbice za pse, raznoraznog dizajna. Ljubitelji konjičkih sportova takođe mogu naći modernu prateću opremu, a kupce privlače i interesantna vestern sedla, za koje je potrebno izdvojiti oko 400 eura.

Bonus video: