pobjednik u ležanju

Nikšićanin Vlado Bajalica džabalebaroš bez premca

Testirajući granice ljudske izdržljivosti Vlado se ipak dobro „pomučio“ da dođe do titule, jer su stroga pravila nalgala da se nipošto ne smije ustajati, pa makar i do toaleta
12 komentar(a)
ležanje, etno selo Montenegro, Foto: Darko Bulatović
ležanje, etno selo Montenegro, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 31.08.2013. 18:30h

Nakon skoro tridesetdva sata neprekidnog ležanja Crna Gora je dobila svog novog majstora izležavanja. Nikšićanin Vlado Bajalica, osovojio je „laskavu“ titulu džabalebaroša bez premca i 200 eura nagrade. Do posljednjeg trena, kad se više nije moglo, kako reče zbog dosade, njegov protivnik u finalu, takođe Nikšićanin, Dimitrije Pejović, odlučio je da odustane.

"Jednostavno mi je dosadilo, a čini mi se da sam mogao još“, pravdao se Dimtrije.

Bitku u ležećem položaju tako je na kraju dobio Vlado. Nagrada od 200 eura, kaže, završiće u kafani.

"Ja sam ođe slučajno i došao. Navodno su me pozvali da nešto radim, a onda se ispostavilo da sve što treba da radim to je da ležim. Pa kad je već bilo tako, onda sam pokazao kako sam dobar radnik“, našalio se Vlado.

Testirajući granice ljudske izdržljivosti Vlado se ipak dobro „pomučio“ da dođe do titule, jer su stroga pravila nalgala da se nipošto ne smije ustajati, pa makar i do toaleta.

A "tolaet" je upravo bio i razlog zbog kojeg su uglavnom i svi prethodni učesnici redom odustajali. Neposred prije nikšićkog finala učinio je to i prošlogodišnji pobjednik, Podgoričanin Marko Đurović.

"Bešika me izdala. Nije se moglo više. Atmosefra je za razliku od prošle godine bila slabija, ali je zato konkurencija bila na nivou“, kazao je Marko.

Na drugom po redu takmičenju u izležavanju po kojem su Crnogorci, makar u vicevima, odavno na glasu, učestvovalo je ukupno sedam takmičara iz Nikšića, Podgorice i Tivta. Organizatori najavljuju i sljedeće godine takmičenje u hladovini stogodišnjeg javora, kada Crngorcima na megdan izađu možda i takmičari iz bivših jugoslovenskih  republika.

Preporučujemo za Vas