Papa ponovo krši tradiciju: Pristupačnost bitnija od protokola

Franjo I je već mnogo puta prekršio vatikansku tradiciju otkad je izabran za poglavara Rimokatoličke crkve, uključujući redovno telefoniranje običnim ljudima koji mu pišu
13 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2013. 14:43h

Papa Franjo prekršio je još jednom papski protokol pojavivši se vidno raspoložen na fotografiji snimljenoj mobilnim telefonom u društvu sa grupom tinejdžera koji su posjetili Vatikan.

Fotografija objavljena na Facebooku, koju njen vlasnik koristi kao fotografiju svog profila na ovoj društvenoj mreži, obišla je danas čitav svijet.

Tinejdžeri na slici pripadali su grupi iz župe na sjeveru Italije koja se u srijedu susrela s papom i potom mu se približila, u namjeri da se slikaju.

"Ne radi se o marketingu.

Papa voli da provodi vrijeme sa ljudima, dok je njegov prethodnik volio provoditi vrijeme s knjigama", kazao je Bepe Severnjini, komentator rimskog dnevnog lista "Corriere della Sera".

Papa Franjo je već mnogo puta prekršio vatikansku tradiciju otkad je u martu izabran za poglavara Rimokatoličke crkve, uključujući redovno telefoniranje običnim ljudima koji mu pišu.

Galerija

Bonus video: