Hilari Klinton od saudijskog kralja dobila nakit vrijedan pola miliona dolara

To se smatra daleko najskupljim poklonom koji je jedan američki zvaničnik dobio
96 pregleda 11 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Nydailynews.com
Hilari Klinton, Foto: Nydailynews.com
Ažurirano: 30.08.2013. 17:19h

Bivša američka državna sekretarka, Hilari Klinton, je za vrijeme svog mandata dobijala mnoštvo skupocjenih poklona od državnika iz cijelog svijeta, a najvredniji među njima je onaj iz Saudijske Arabije, čija se vrijednost procjenjuje na pola miliona dolara.

State Department je saopštio da je Klinton od kralja Saudijske Arabije, Abdullaha bin Abdula Aziza, prošle godine dobila nakit ukrašen dijamantima i rubinima vrijedan 500.000 dolara. U kolekciji se nalazila ogrlica, narukvica, naušnice i prsten.

To se smatra daleko najskupljim poklonom koji je jedan američki zvaničnik dobio.

Klinton je tokom prošle godina dobila i vino iz Alžira, bronzanu skulpturu iz Singapura, nakit iz Kazahstana, kavijar i vuneni ćilim iz Azerbejdžana, konjak iz Rusije te zlatni i dijamantski nakit iz Bruneja.

Među poklonima koje je Obama do sada dobio su kolekcija noževa, šolje za kafu, košarkaška lopta, kožni novčanik, dekorisana flaša Coca-Cole, porcelan...

Iz State Departmenta je saopšteno da su američki zvaničnici primali poklone iz pristojnosti i kako se ne bi osramotili pred stranim državnicima.

Bonus video: