Umjesto svađe, odlučili da podijele djevojku i potpisali ugovor o tome

Silvester Mvendva i Elijah Kimani dogovorili su se da će njihova djevojka živjeti u svojoj kući, a da će njih dvojica učestvovali u vaspitanju djece koju će im roditi
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2013. 09:27h

Jedna djevojka iz Kenije je duže od četiri godine u vezi sa dva muškarca, i nikako da se odluči za jednog od njih. Mladići su stoga riješili da potpišu ugovor prema kojem će djevojku dijeliti.

Silvester Mvendva i Elijah Kimani dogovorili su se da će njihova djevojka živjeti u svojoj kući, a da će njih dvojica učestvovali u vaspitanju djece koju će im roditi, piše BBC.

Mvendva kaže da im ugovor služi da bi uspostavili granice i održali mir u vezi. Advokati navode da ovo troje ljudi ne može da stupi u brak ukoliko ne dokažu da je poliandrija dio običaja njih i njihovih predaka. Polijandrija je vrsta poligamne bračne zajednice koju sačinjavaju jedna žena i više muškaraca i ne praktikuje se ni u jednoj kenijskoj zajednici.

Kenijska javnost je šokirana ovakvim ugovorom, ali mladići i njihova djevojka kažu da je za njih vrlo praktičan. Svako od njih će poštovati ugovor, kojim je zabranjen bilo kakav ljubomorni ispad.

Potpisivanje ovog ugovora za njih je kao potpisivanje vjenčanog lista zbog čega će obojica platiti cijenu za ženu, neku vrstu miraza, što je tradicija u kenijskom društvu.

Žena oko koje se cijela ova priča vrti je udovica sa dvoje djece i želi da ostane anonimna, piše Dnevnik.hr.

Bonus video: