Madona zarađuje najviše među slavnima

Kraljica na najvećem dijelu zarade može zahvaliti turneji MDNA, ali značajan dio novca donijela joj je i linija odjeće i parfema, kao i brojne isplative investicije
0 komentar(a)
Madona, Foto: Reuters
Madona, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2013. 08:06h

Magazin Forbs objavio je listu poznatih ličnosti koje su u protekloj godini zaradili najviše na području muzike, filma i književnosti.

Prvo mjesto zauzela je Madona. Kraljica popa u prošloj godini zaradila je 125 miliona dolara. Na najvećem dijelu zarade može zahvaliti turneji MDNA, ali značajan dio novca donijela joj je i linija odjeće i parfema, kao i brojne isplative investicije.

Madonu na listi najplaćenijih slijedi Stiven Spilberg, koji je zaradio oko 100 miliona dolara zahvaljujući popularnom filmu "Linkoln".

"Uspjeh Madone, kao pedesetpetogodišnjeg izvođača, samo pokazuje neuništivost njene uspješne i dugotrajne muzičke karijere", navela je novinarka Doroti Pomeranc.

Treće mjesto na dijele autorka knjige "50 nijansi sive" E.L Džejms, radijski voditelji Hauard Štern, te muzički producent Sajmon Kauel. Oni su zaradili 95 miliona dolara.

Na listi se našla i Lejdi Gaga, koja je često proglašavana Madoninom nasljednicom. Ona je zaradila je 80 miliona dolara prošle godine. Među top 10 našli su se i voditelj Glen Bek, reditelj Majkl Bej, te književnik Džejms Paterson, kojeg je Forbs imenovao najprodavanijim autorom svih vremena.

Bonus video: