LA: Beskućnici postali milioneri zahvaljujući pogrešnoj policijskoj procjeni

S obzirom da oni nijesu bili osobe za kojom je policija tragala, sudija im je dodijelio 4,1 miliona dolara odštete, zbog povrede ljudskih prava
4 komentar(a)
beskucnici, Foto: AOL
beskucnici, Foto: AOL
Ažurirano: 18.08.2013. 20:39h

Bračni par iz Los Anđelesa od beskućnika su postali milioneri, nakon što je sudija u tužbi koju su podigli protiv gradske policije presudio u njihovu korist.

Naime, zamjenici šerifa više od 15 puta pucali su na Angela Mendeza i njegovu tadašnju trudnu vjerenicu Dženifer, u trenutku kada su bili na spavanju u brvnari na posjedu njihovog prijatelja u Lankesteru u Kaliforniji 2010. godine. Policija je tragala za zatvorenikom koji je prekršio uslovnu kaznu, a kad su u brvnari ugledali vazdušni pištolj, počeli su da pucaju.

"Vikao sam da prestanu, da je to samo vazdušni pištolj", ispričao je Angel, a Dženifer, u koju je pucano s leđa, dodala je: "Bilo je stravično, nijesmo znali hoćemo li preživjeti".

S obzirom da oni nijesu bili osobe za kojom je policija tragala, sudija im je dodijelio 4,1 miliona dolara odštete, zaključivši da su povrijeđena njihova ljudska prava. S druge strane, policajci su u internoj istrazi proglašeni nedužnima.

Angelu je odstranjen dio noge i sada hoda uz pomoć štapa. Uskoro ga očekuje još jedna operacija.

Bonus video: