Sudske troškove razvoda platila kovanicama u plastičnim posudama sa rižom

"Endi, ovdje je 47 dolara i 12 centi. Sa ostala tri dolara sam platila kutije u kojima je novac"
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2013. 16:27h

Kada je trebalo da, u sklopu nagodbe o razvodu braka, plati 50,12 dolara troškova suđenja, jedna Amerikanka je bivšem suprugu predala kovanice, zapakovane u tri plastičen posude, ispunjene pirinčem i pasuljem.

Uz to, dodala je i poruku...

"Endi, ovdje je 47 dolara i 12 centi. Sa ostala tri dolara sam platila kutije u kojima je novac", navela je žena, dodajući da su pirinač i pasulj tu kako bi ga podsjetili da je njegova bivša "beaner".

Fotografije kovanica u tri plastične posude na Reddit stranici je objavio muž, identifikovan kao Endi iz Nebraske. On je objasnio da je termin "beaner" o kojem govori njegova bivša korišćen za opisivanje osoba porijeklom iz Meksika.

"Mislila je da je ljudi nisu voljeli jer je latino", kaže Endi.

Endi je naveo da je njegova bivša odmah po vjenčanju napustila posao, počela da zanemaruje i kućne obaveze i pretvorila se u nezadovoljnu osobu

Jedan advokat je čak rekao da mu supruga duguje tri dolara, jer ne mogu se, kako kaže, sudski troškovi plaćati plastičnim posudama.

Više znatiželjnika je željelo da čuje i detalje o njegovom neuspjelom braku, pa je Endi napisao poduži post i kojem je naveo da su on i njegova bivša žena imali sjajan odnos prije vjenčanja, a da su se prvi problemi počeli javljati odmah nakon što su izgovorili subdonosno "da".

Endi je naveo da je njegova bivša odmah po vjenčanju napustila posao, počela da zanemaruje i kućne obaveze i pretvorila se u nezadovoljnu osobu. Prvi znakovi nevolje su se pojavili još tokom medenog mjeseca, kada je, kaže Endi, njegova supruga izjavila da nije srećna na mjestu gdje je trebalo da provedu prve bračne romantične trenutke, zbog čega su otišli kući prije nego su planirali.

I to je bio tek početak. Endi je potom saznao da je njegova supruga pozvala jednog čovjeka da ostane sa njom kući dvije sedmice dok je on bio u posjeti svojim roditeljima. Par je potražio i pomoć bračnog savjetnika, činilo se da je sve u redu, ali onda je, nakon godinu dana braka, Endijeva supruga priznala da je, kada su počeli da se zabavljaju, bila trudna sa bivšim momkom, ali je izgubila dijete.

I kad je ponovo sve izgledalo u redu, Endi je odlučio da zaviri u ženin Facebook profil, gdje je saznao da je ona sve vrijeme braka sa Endijem bila u komunikaciji sa bivšim sa kojim je bila trudna i da su razgovarali o tome kako ona samo čeka da dobije papire za razvod, nakon čega je spremna da se uda za njega.

Endi kaže da je kap u punoj čaši bila kada je bivša žena na njega bacila staklenu flašu, ali ga je srećom promašila.

Na kraju, Endi kaže da njegova supruga nije u potpunosti kriva za neuspejh njihovog braka, jer i on je, kaže, imao problema kao što je njegova sklonost da igra video igre po cijeli dan...

Bonus video: