Madonna proslavila 55. rođendan

Madonna je tokom karijere prodala više od 300 miliona albuma u cijelom svijetu zbog čega je Ginisova knjiga rekorda proglasila najuspješnijom ženskom izvođačicom svih vremena
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2013. 13:11h

Kraljica popa rođena je kao Madonna Louise Ciccone 16. avgusta 1958. u Bay Cityju u Michiganu, a svoj jučerašnji rođendan proslavila je sa porodicom u Francuskoj.

Daily Mail podsjeća da je ona tokom karijere prodala više od 300 miliona albuma u cijelom svijetu zbog čega je Ginisova knjiga rekorda proglasila najuspješnijom ženskom izvođačicom svih vremena.

Zbog uticajne uloge u savremenoj muzici, izgledu i izrazu, časopis Time svojevremenu je Madonnu stavio na listu 25 najuticajnijih žena prošlog vijeka.

Madonna će za sebe reći da je pjevačica, tekstopisac, glumica, rediteljka, plesačica i zabavljačica. Tokom karijere mnoge njene pjesme su postale veliki hitovi i došle na prva mjesta top lista, a neke od njih su "Like a virgin", "Papa Don′t Preach", "Like a Prayer", "Vogue", "Frozen", "Music" i "Hung Up".

Kad joj je bilo devetnaest godina, pjevačica se preselila u New York u potrazi za boljim životom, a prve muzičke korake započinje pjevanjem po klubovima. Prvi album izdaje 1983. nakon čega slijedi niz albuma koji su joj donijeli ogroman uspjeh.

Galerija

Bonus video: