jezero st. clair

Džim Drejer preplivao 35 km vukući tonu cigli

Za sobom je vukao dva mala čamca natovarena tonom cigli, kao i vodom i hranom koji su mu bili potrebni. Međutim, do cilja je dovukao samo jedan čamac
58 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 19:27h

Amerikanac Džim Drejer uspio je da, vukući teret, prepliva jezero kraj granice SAD i Kanade za 51 sat, skoro dvostruko više nego što je predviđao.

Drejer, koji sebe naziva "Ajkula", krenuo je u ponedjeljak na to putovanje od 35 kilometara preko jezera Sen Kler koje je danas završio u Detroitu, u američkoj državi Mičigen. Preplivavanje se odužilo zbog talasa većih od metra.

Za sobom je vukao dva mala čamca natovarena tonom cigli, kao i vodom i hranom koji su mu bili potrebni. Međutim, do cilja je dovukao samo jedan čamac.

Želio je da spektakularnim podvigom sakupi novac za neprofitnu organizaciju "Habitat for Humanity" i za pomoć gradu Detroitu koji je nedavno bankrotirao.

Drejer, 49-godišnji plivač koji je već preplivao svih pet Velikih jezera na američko-kanadskoj granici, ovog puta nije imao pratnju - plivao je sasvim sam, i rekao je da neće izlaziti iz vode dok ne dopliva do obale.

Na jednom od čamaca koje je vukao, bio je elektronski uređaj preko kojeg je tim za pomoć pratio njegovo kretanje.

Galerija

Preporučujemo za Vas