Život u sjenci

Žena koju je Roman Polanski silovao kao djevojčicu objavljuje knjigu

Gejmerova je tužila Polanskog 1988. za seksualni napad i nanošenje emotivnog bola. On je 1993. pristao da joj da 500.000 dolara na ime poravnjanja van suda
7 komentar(a)
Samanta Gejmer, Foto: Entertainment.verizon.com
Samanta Gejmer, Foto: Entertainment.verizon.com
Ažurirano: 20.02.2019. 21:55h

Samanta Gejmer, žena koju je prije trideset godina kao 13-godišnjakinju silovao reditelj Roman Polanski, objaviće idućeg mjeseca svoje memoare, saopštila je u ponedjeljak francuska izdavačka kuća "Mišel Lafon".

Kako prenosi AFP, knjiga pod naslovom "Djevojka. Život u sjenci Romana Polanskog" (The Girl. A Life Lived in the Shadow of Roman Polanski) biće izdata u SAD 17. septembra, dok će se u francuskim knjižarama pojaviti 3. oktobra.

Predstavnica francuskog izdavača izjavila je da knjiga nije "zapravo napad na Polanskog", ali je dodala da će naslov francuske verzije biti "Ja, Samanta, 13. godina, silovana od strane Romana Polanskog" (Moi, Samantha, 13 ans, violee par Roman Polanski).

Na koricama će biti fotografija u boji Samante Gejmer koju je Polanski napravio tri nedjelje pre seksualnog napada. Polanski je optužen da je 1977. silovao tada 13-godišnju Gejmerovu u kući Džeka Nikolsona.

Prvobitno se teretio za šest zločina, uključujući silovanje i sodomiju, ali je kasnije optužen samo za nezakonit seksualni odnos. Polanski je pušten iz zatvoru posle 42 dana, ali pošto je sudija prijetio da će ponovo proširiti optužnicu pobjegao je iz SAD.

Polanskog danas Interpol traži u 188 zemalja i on se slobodno kreće jedino između Francuske i Švajcarske.

Gejmerova je tužila Polanskog 1988. za seksualni napad i nanošenje emotivnog bola. On je 1993. pristao da joj da 500.000 dolara na ime poravnjanja van suda.

U televizijskom intervjuu koji je dao 2010, reditelj "Kineske četvrti", "Rozmarine bebe" i "Pijaniste" rekao je da "već trideset godina žali zbog svog čina".