najbolji prijatelji

Pas spasio djevojčicu od silovanja: Moja Midi je moj heroj

"Ne smijem ni da pomislim šta bi se dogodilo da Midi nije bila sa mojom kćerkom", kaže majka djevojčice
75 pregleda 11 komentar(a)
Megan Džouns, Foto: Examiner.com
Megan Džouns, Foto: Examiner.com
Ažurirano: 21.02.2019. 02:30h

Trinaestogodišnja djevojčica Megan Džouns izašla je u šetnju sa svojom ljubimicom Midi kroz šumu koja se nalazila u blizini njene kuće u Velsu, Velika Britanija.

U jednom trenutku nepoznati muškarac joj je prišao s leđa i snažno je udario motkom. Sedmogodišnja Midi, stafordska bul terijerka, odmah je priskočila Megan u pomoć, stavljajući svoj život u opasnost kako bi spasila vlasnicu. Ona je,lajući i ujedajući manijaka po nogama, pokušala da ga obori na zemlju, kako bi svojoj prijateljici dala vremena da pobjegne.

Srećom, napadač je bio prestravljen reakcijom psa, pa je odmah pobjegao, a Megan je, iako uspaničena i dezorijentisana, uspjela da stigne kući, gdje je pozvala pomoć.

Megan nije zadobila ozbiljne povrede u napadu, ali je pretrpjela veliki strah, zbog kog neko vrijeme nije htjela da napusti kuću. Sa njom je sve vrijeme bio njen pas, koji je nije napuštao ni na sekund.

"Ne smijem ni da pomislim šta bi se dogodilo da Midi nije bila sa mojom kćerkom, jer Megan možda ne bi uspjela da pobjegne da nije bilo Midine pomoći", objašnjava njena majka.

"Ovo je bilo jedno mučno i uznemirujuće iskustvo. Ipak, uz sebe imam vjernog prijatelja koji mi je pomogao kada mi je bio najpotrebniji. Moj pas je moj heroj", kaže Megan.