Bogati i slavni na Vimbldonu: Od Viktorije Bekam do Tomislava Nikolića

Domaća uzdanica, Škot Andy Murray mogao bi postati prvi Britanac koji će osvojiti Vimbldon nakon Freda Perryja 1936. godine
31 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2013. 15:50h

Poznato je da veliki događaji poput Vimbldona privlače slavne ličnosti, a pogotovo kad je riječ o teniskom događaju godine u kojem će se britanska nada na domaćem terenu okušati protiv trenutnog svjetskog prvaka.

Domaća uzdanica, Škot Andy Murray postao je prvi Britanac koji je osvojio Vimbldon nakon Freda Perryja 1936. godine. On je danas u finalu savladao Novaka Đokovića, aktualnog broja jedan svjetskog muškog tenisa.

Oko 15.000 ljudi skupilo se oko terena ovog najvećeg teniskog takmičenja kako bi bodrili svog predstavnika, a unutra, na privilegovanim pozicijama, u ložama s akreditacijama smjestili su se poznati, bogati i slavni.

Među njima je bila nasmijana holivudska zvijezda Bradley Cooper u društvu svog kolege Gerarda Butlera, Victoria Beckham, fudbaler Wayne Rooney sa ženom Coleen, legendarni gitarist Rolling Stonesa Ronnie Wood, a svog asa podržao i predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić.

Iako ga optužuju za donošenje nesreće Britancima svojim prisustvom na sportskim događanjima, ovo takmičenje nije moglo zaobići premijera Davida Camerona.

Finaliste bodre i njihove "ljepše polovine" Jelena Ristić i Kim Sirs:

Jelena Ristić, djevojka Novaka Đokovića (Foto: Reuters)

Kim Sirs, đevojka Andy-ja Murray-a (Foto: Reuters)

Galerija

Bonus video: