Da li je ovo najveća fotografija na svijetu?

"Kad sam vidio stubište zgrade i shvatio šta se očekuje od fotografa, pomislio sam da to može biti jako zabavan projekat"
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2013. 09:21h

Oko 12 metara visoka i dva metra široka fotografija vodopada ukrašava stubište jedne stambene zgrade u Sijetlu.

Autor fotografije je Tim Grejhevens kaže da je za njega bio poseban izazov da napravi fotografiju koja počinje na jednom, a završava na drugom spratu zgrade.

"Kad sam vidio stubište zgrade i shvatio šta se očekuje od fotografa, pomislio sam da to može biti jako zabavan projekat", kaže Grejhevens za Daily Mail.

Najprije je trebalo naći dovoljno visok, ali uzak vodopad. Potom je trebalo razmisliti o vrsti materijala na kojem će biti štampana fotografija, jer je trebalo na zid okačiti sliku koja je visoka oko 12 metara.

Potraga za vodopadom djelovala je kao nemoguć zatadak. Neki su vodopadi bili zaklonjeni drvećem ili su imali sasvim običnu stijenu u pozadini, pa su djelovali dosadno za jedan dinamičan prizor kakav je trebalo da krasi stubište zgrade.

Na kraju, Grejheves se odlučio za Elova vodopad koji se nalaze u Kolumbija Riveru. Vodopad je djelovao savršeno za njegov projekat - živopisan, sa kontrastima zelene, žute i braon boje u pozadini.

Fotografija je štampana na platnu, a oni koji prolaze stubištem zgrade u kojoj je postavljena, vide samo njene djelove. Fotografiju je moguće vidjeti cijeu ako posmatrač stoji recimo na najvišem spratu, gdje je početak fotografije, i preko ograde stubišta gleda prema dolje.

Bonus video: