Indijski novinar izvještavao sa ramena žrve poplava da se ne bi pokvasio

"Ovo nije bila moja ideja, ali muškarac me je pozvao u svoj dom i zamolio me da izvještavam o njihovoj nesreći"
7 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 10:54h

Indijski novinar Narajan Pergaien oštro je kritikovan nakon što se pojavio na televiziji izvještavajući iz poplavljene države Utarkhand sjedeći na ramenima jedne od žrtava.

Međutim, novinar tvrdi da njegov potez nije znak nepoštovanja prema žrtvama već upravo suprotno.

Naime, muškarac na čijim ramenima sjedi, htio je da mu "iskaže poštovanje" jer nikada u životu nije upoznao nekog toliko "važnog".

Ovaj video se pojavio ranije u toku mjeseca na društvenim mrežama i izazvao lavinu negativnih reakcija, a neki njegov poziv nazivaju "sramoćenjem novinarstva". Drugi pak tvrde da je riječ o "neoprostivoj idiotariji" reportera koji nije želio da pokvasi noge.

Ipak, Pargaien, koji iza sebe ima 20-godišnju karijeru, u intervjuu je priznao da je njegov potez bio nepromišljen, ali je i okrivio kamermana koji je trebalo da ga snima samo od struka.

"Ovo nije bila moja ideja, ali muškarac me je pozvao u svoj dom i zamolio me da izvještavam o njihovoj nesreći. Pomogli smo im s malo hrane i novca, pa je htio da mi se zahvali na ovaj neobičan način", rekao je novinar i dodao da to nikako nije opravdanje za ono na što je pristao.

Bonus video: